Ny kunstner til TekstLab Inkubator og sterk deltagelse på festival

Alle de syv TekstLab Inkubator-deltakere tar del i TekstLab Scratch Festival 23. – 29. oktober. Blant disse er det nyeste Inkubator-tilskuddet; Ornilia Percia Ubisse.

Samtlige deltakere i Inkubator presenterer nye produksjoner, tekster, låter, musikk, animasjon, dans og poesi på Dramatikkens Hus, Cafeteatret, Biblo Tøyen og Sentralen under TekstLab Scratch Festival i oktober.

For tiden er det Ornilia Percia Ubisse, Christian Roger Beharie, Jesper Jansen, Mariko Miayta Jancey, Jeaninne Masika Lukusa, Amina Sewali og Christine Vik Bratvold som utgjør TekstLab Inkubator. Det nyeste tilskuddet er Ornilia Percia Ubisse.

– Vi er veldig glade for å kunne melde at Ornilia har blitt deltager i TekstLab Inkubator. Hun har vært medlem i TekstLab siden 2016, og ble altså del av Inkubator-programmet i år, sier kunstnerisk leder i TekstLab, Shanti Brahmachari.

Ornilia Percia Ubisse er nyutdannet ved Norges Dansehøyskole med spesialisering i moderne dans og samtidsdans. Vinteren 2017 hadde hun opphold ved Anton Bruckner Privateuniversität i Linz i Østerrike.

Ornilia går en aktiv høst i møte: Hun har allerede produsert forestillingen Motherland med eget kompani; Kronos Dance Company.  Hun er også med i TekstLab produksjonen Minner som har premiere på Dramatikkens Hus fredag 27. oktober. Senere i høst skal hun på turne med Den Kulturelle Skolesekken i Asker med InterAKT workshops.

Under Scratch Festival viser hun eget prosjekt The Wall/ Motherland. Det er The Wall og Motherland som Ornilia skal videreutvikle gjennom Inkubator-prosjektet.

Spilte for statsråden og statssekretæren
Også de andre Inkubator-talentene er godt i gang med sine prosjekter. Blant annet spilte Christian Roger Beharie for kulturminister Linda Hofstad Helleland og statssekretær Bård Folke Fredriksen i forbindelse med deres kombinerte bursdagsfeiring – til stor begeistring fra publikum. Hør musikken hans her: https://soundcloud.com/christian-roger-beharie

Alle Inkubator-talentene kan du altså oppleve på Scratch-festivalen i oktober. Se hva de forskjellige gjør i programmet nedenfor og følg ellers med på web, Facebook og Facebook-arrangement.

Torsdag 26. oktober, Cafeteatret /NBT kl 19.00: Åpning av TekstLab Scratch Festival
Christian Beharie med “Beharie”
Amina Sewali med “Gaia / Jenta som ville bli konge”
Ornilia Percia Ubisse og Jesper Jansen med dans, musikk og animasjon

Fredag 27. oktober, Dramatikkens hus
Jeaninne Masika Lukusa med “Lonely are the brave”

Søndag 29. oktober, Dramatikkens hus
“The Wall / Motherland” med Ornilia Percia Ubisse
“Tro og overbevisning” med Christine Vik Bratvold
“Litt bortover i tiden” med Mariko Miyata Jancey
Foto: Frédéric Boudin