– Å få sette sammen et sommerprogram som dette har vært som en uvirkelig drøm

05.07.2020 / Denne sommeren kan du få med deg en rekke søndagskonserter i Havlystparken på Ramme i Hvitsten. ArtEx-deltaker og pianist Thormod Rønning Kvam står bak programmeringen, og flere av talentene i våre satsinger opptrer i ulike konstellasjoner.

Med et stemningsfylt og uforlignelig landskap som bakteppe er Ramme det perfekte stedet for kulturelle opplevelser. Hit kom Kristianiabohemen og Edvard Munch for å leve i landlig harmoni.

Ramme vil i tiden fremover tilby større arrangementer som musikk- og teaterfestivaler og hagedager, men også konserter, kurs og foredrag. Publikum vil også kunne lære mer om Rammes matfilosofi og bli med på matlagingskurs med sanking av råvarer fra land og sjø og vinsmaking i deres innholdsrike vinkjeller.

ArtEx-deltaker og pianist Thormod Rønning Kvam står for programmeringen av sommerens storslagne konsertprogram. Han forteller at publikum kan vente seg en unik opplevelse som kombinerer landets fremste artister med eventyrlige omgivelser.

– Sommerkonsertserien på Ramme kan egentlig ikke beskrives som noe annet enn det beste av norske utøvere, med skreddersydde programmer som skal vise frem bredden av klassisk musikk i kombinasjon med alt det eventyrlige som Ramme har å by på – og som nå endelig er åpent for publikum etter mange års ventetid, forteller Thormod Rønning Kvam.

Blant utøverne har vi et like stort spenn, forteller Rønning Kvam. Fra de yngste, via de nyetablerte til internasjonale topputøvere med flere tiårs karrierer bak seg – og som fremdeles er på topp.

– Å få sette sammen et sommerprogram som dette har for meg vært som en uvirkelig drøm – til tross for, eller kanskje på grunn av koronakrisen, har det ikke vært grenser for hva vi har kunnet få til av både utøvere og program i sommer. Når åpningskonserten nå gikk av stabelen på søndag som var, foran et utsolgt amfi og i et møte med publikum for første gang på nesten fire måneder, kom tårene –  det var en helt ubeskrivelig følelse. 

De neste søndagene kan du oppleve talenter fra Talent Norges satsinger i tre av konsertene.

Crescendo-deltaker Sandra Lied Haga regnes som en av våre mest internasjonalt fremstående cellister og samarbeider stadig med navn som Anne-Sophie Mutter, Anna Fedorova og Lars Anders Tomter. Hennes debut-CD ble utgitt i mai og har mottatt strålende kritikker fra både norsk og utenlandsk presse. Bachs cellosuiter er ikke bare favoritter blant publikum; de er også respektert som litteraturens kanskje høyest aktede skatter blant cellistene selv. Søndag 5. juli får vi oppleve flere av disse fremført av Crescendo-deltaker Sandra Lied Haga.

Ung kvartettserie er et talentutviklingsprogram for unge musikere som spiller i strykekvartetter, drevet av Oslo Quartet Series – Kvartettserien. Søndag 12. juni spiller to av kvartettene på Ramme gård! Kvartett Saphir er en ung og ambisiøs kvartett som består av Amanda Noor Vatn (fiolin/bratsj), Philippe Jayer (fiolin/bratsj), Iris Kalliovirta (cello), Torje Råbu (fiolin/bratsj). Les mer om kvartettene her!

Fiolinist og Crescendo-alumni Guro Kleven Hagen ble i fjor ansatt som tidenes yngste konsertmester i Operaorkesteret og er i tillegg en av de kunstneriske lederne bak Valdres sommersymfoni-festivalen. Bratsjist og Crescendo-alumni Eivind Ringstad tok Europa med storm da han vant Eurovision Young Musician-konkurransen som første norske vinner i en alder av 18 år, og ble i 2016 tatt med i det toårige BBC Young Musician-programmet. Sammen med ArtEx-alumni og Rammes egen kurator Thormod Rønning Kvam presenterer de et virtuost, vakkert og skandinavisk program med musikk av bl.a. Svendsen, Sibelius, Brustad og Grieg. Konserten skjer 26. juli.

Klassiske musikksøndager i Havlystparken fremover:

5.7 SANDRA LIED HAGA cello

12.7 OSLO QUARTET SERIES – Ung kvartettserie

19.7 ISA KATHARINA GERICKE sopran / CHRISTIAN IHLE HADLAND piano

26.7 GURO KLEVEN HAGEN fiolin / EIVIND RINGSTAD bratsj / THORMOD RØNNING KVAM piano

2.8 JENS HARALD BRATLIE piano

9.8 RAGNHILD HEMSING hardingfele / EINAR STEEN-NØKLEBERG piano

Kjøp billetter her.

Foto: Per Sollerman

 

30. juni 2020

Synnøve Brøndbo Plassen er nytt Hilmartalent

Synnøve Brøndbo Plassen er valgt ut som nytt Hilmartalent som blant annet innebærer en lengre turné i høst med Hilmarscena. 8. juli spiller hun på Dokkhuset.

Synnøve Brøndbo Plassen er nytt Hilmartalent
13. juli 2020

Talent Norge gratulerer Signe K. Emmeluth som vinner av JazZtipendiat

JazZtipendiat (2020-2021) ble mandag tildelt saksofonisten og komponisten Signe K. Emmeluth og hennes prosjekt «Physicality in/emotion».

Talent Norge gratulerer Signe K. Emmeluth som vinner av JazZtipendiat
10. juli 2020

Talent Norge viderefører millionsatsing på JazZtipendiat – en av Norges største musikkpriser

Satsingen er knyttet til det svært anerkjente Trondheim Jazzorkester og gir unge jazzmusikere utviklingsmuligheter og gjøre nye talenter synlige på ledende jazzarenaer i Norge og utenlands.

Talent Norge viderefører millionsatsing på JazZtipendiat – en av Norges største musikkpriser