Det Norske Jentekor på turné med Ole Edvard Antonsen

30.11.2017 / Desember blir en både travel og morsom måned for Det Norske Jentekor, hvor de skal holde egne konserter, opptre på en rekke arrangementer og ikke minst dra på turné med trompetist Ole Edvard Antonsen.

Ole Edvard Antonsen har i år sin julekonsertturné sammen med Didrik Solli Tangen og Stine Hole Ulla. Konsertserien kalles Desemberstemninger. Det Norske Jentekor er gjester til konserten i Bøhallen i Vesterålen 18. november og Lofotkatedralen i Kabelvåg 19. november.

– Dette blir en ekstra dimensjon vi tar med inn i konserten vår i Lofoten, sier Antonsen på hjemmesiden til konsertserien.

Jentene gleder seg til å formidle musikk sammen med Ole Edvard, Didrik og Stine, og ikke minst få vist seg frem til det nord-norske publikummet.

Aktiv desember for Jentekoret
Det er ikke bare turneen med Ole Edvard Antonsen som står på programmet for Det Norske Jentekor i tiden fremover. Tre egenproduserte konserter, fire konserter på Folkemuseet og flere oppdrag for næringsliv, kulturliv og det offisielle Norge venter jentene når desember kommer.

– Det er fint og en stor glede for oss å få spre julestemning til så mange som mulig i løpet av desember, sier dirigent Anne Karin Sundal-Ask.

Under det tradisjonelle julemarkedet på Norsk Folkemuseum synger Det Norske Jentekor. Da er det på med bunaden for jentene, som gleder seg til å sette publikum i den rette julestemningen. Julemarkedet foregår de to første helgene i desember og har blitt en tradisjon for både Det Norske Jentekor og Folkemuseet.

Lenger ut i desember står de egenproduserte julekonsertene for tur. Her skal skuespiller Sarah MacDonald Berge være med. Sarah har selv vært sanger i Det Norske Jentekor og ser frem til å bidra, nå som profesjonell utøver..

– Det er femte året vi hyrer gamle jentekorister til å delta sammen med oss på julekonsertene våre, forteller dirigent Anne Karin Sundal-Ask.

Hun er stolt av samarbeidet og at Det Norske Jentekor har vært med på å skape en kunstnerisk trygghet hos sangerne sine, som gjør at flere tør satse på kultur og kunst.

Konsertene er søndag 17. desember i Ris kirke kl. 18.00 og Oslo Domkirke onsdag 20. desember kl. 17.30 og 19.30. Billetter er lagt ut på https://www.ticketmaster.no/search/?keyword=det+norske+jentekor

Se denne videoen på Facebook for detaljer om konsertene.