La Bayadère - en publikumssuksess

24.09.2019 / 29 dansere har blitt rekruttert via Nasjonalballetten UNG til Nasjonalballettens produksjon La Bayadère, som hadde premiere 14.september. "Et nivå man knapt har sett maken til på en norsk scene", hevder Klassiskmusikk.

I Nasjonalballetten UNG blir en ny generasjon dansere til. De største norske og internasjonale talentene er samlet i ett kompani med felles mål: Å ta pusten fra publikum med sitt dansetalent.

Sesongen 19/20 i Nasjonalballetten UNG har startet for fullt med åtte nye dansere i staben: Simon McNally, Matthew Keller, Harvey Littlefield, Laureen Laar, Erika Pastel, Sofie Ruthenbeck, Elias Holm og Sven Bjarne Les Lothe. 

Kompaniets første store oppgave i høst var å delta i Nasjonalballettens produksjon La Bayadère med premiere 14. september.
29 dansere har blitt rekruttert via Nasjonalballetten UNG. En av dem var Ricardo Castellanos, som danset den mannlige hovedrollen Solor i tre av forestillingene. Castellanos har på rekordtid gått fra å danse i UNG til å bli en markant danser i hovedkompaniet, hvor han nå får store solistoppgaver.

Også Alex Cuadros Joglar, som nettopp har gått fra UNG til hovedkompaniet, har en sentral rolle som Bronze Idol i balletten. La Bayadère har blitt en publikumssuksess, og mottatt strålende anmeldelser: "Et nivå man knapt har sett maken til på en norsk scene" skrev Klassiskmusikk. "Norsk scenekunst har blitt enda litt rikere" hevdet Dagsavisen. Talent Norge gratulerer!

18. oktober 2019

Nøtteallergi og julemagi

Ballettalenter fra talentprogrammet Valdres Sommerballett danser i forestillingen «Nøtteknekkeren og den allergiske Klara», som lager en ekstra morsom vri på den kjente juleforestillingen.

Nøtteallergi og julemagi
25. september 2019

Lansering av talentprogrammet AMP i Bærum Kulturhus

Talentprogrammet AMP skal styrke den profesjonelle dansesektoren og løfte Norge på kulturkartet.

Lansering av talentprogrammet AMP i Bærum Kulturhus
17. september 2019

Tåspiss-rehab og hiphop: Danserens beste øvingstips!

Ifølge ArtEx-deltaker Nora Elise Augustinius er det alltid en god idé for en ballettdanser å danse andre stilarter, som for eksempel hiphop.

Tåspiss-rehab og hiphop: Danserens beste øvingstips!