La Bayadère - en publikumssuksess

24.09.2019 / 29 dansere har blitt rekruttert via Nasjonalballetten UNG til Nasjonalballettens produksjon La Bayadère, som hadde premiere 14.september. "Et nivå man knapt har sett maken til på en norsk scene", hevder Klassiskmusikk.

I Nasjonalballetten UNG blir en ny generasjon dansere til. De største norske og internasjonale talentene er samlet i ett kompani med felles mål: Å ta pusten fra publikum med sitt dansetalent.

Sesongen 19/20 i Nasjonalballetten UNG har startet for fullt med åtte nye dansere i staben: Simon McNally, Matthew Keller, Harvey Littlefield, Laureen Laar, Erika Pastel, Sofie Ruthenbeck, Elias Holm og Sven Bjarne Les Lothe. 

Kompaniets første store oppgave i høst var å delta i Nasjonalballettens produksjon La Bayadère med premiere 14. september.
29 dansere har blitt rekruttert via Nasjonalballetten UNG. En av dem var Ricardo Castellanos, som danset den mannlige hovedrollen Solor i tre av forestillingene. Castellanos har på rekordtid gått fra å danse i UNG til å bli en markant danser i hovedkompaniet, hvor han nå får store solistoppgaver.

Også Alex Cuadros Joglar, som nettopp har gått fra UNG til hovedkompaniet, har en sentral rolle som Bronze Idol i balletten. La Bayadère har blitt en publikumssuksess, og mottatt strålende anmeldelser: "Et nivå man knapt har sett maken til på en norsk scene" skrev Klassiskmusikk. "Norsk scenekunst har blitt enda litt rikere" hevdet Dagsavisen. Talent Norge gratulerer!

18. mai 2020

Soloarbeidet i TILT Grow i gang

I en spesiell tid har Panta Rei Danseteater fokusert på å se fremover og finne gode og alternative løsninger for å opprettholde aktiviteten.

Soloarbeidet i TILT Grow i gang
13. mai 2020

Nasjonalballetten søker nye kvinnelige stemmer

Med den nye koreografisatsingen ønsker Nasjonalballetten å se til at framtidens koreografer får like muligheter – uavhengig av kjønn.

Nasjonalballetten søker nye kvinnelige stemmer
29. april 2020

Se Nagelhus Schia Productions og AMP-dansernes nye dansevideo

Den nye dansevideoen er et resultat av at de som mange andre i bransjen er tvunget til å tenke helt nytt.

Se Nagelhus Schia Productions og AMP-dansernes nye dansevideo