Talent Norge viderefører samarbeidet med Riddu Riđđu

13.05.2019 / Talent Norge AS og SpareBank 1 Nord-Norge har de siste tre årene samarbeidet om talentutvikling i Nord-Norge. Vi har bidratt og skal fortsette å bidra til langsiktige og gode talentsatsinger. I år tildeles Riddu Riđđu over én million kroner til å utvikle samisk språk og samiske talenter.

Festivalsjef for Riddu Riđđu 2019, Sandra West, kunne stolt presentere et bredt og allsidig program under årets programslipp på Àardna.

– Festivalens headliner er verdens største urfolksartist, Buffy Sainte-Marie, Tanya Tagaq og joikeren Maxida Märak. Dette er tre generasjoner urfolksstjerner, og vi er ekstra stolte over å få dem til vår festival. Dette har vært en jobb som har tatt mange år! fortalte West entusiastisk.

Foruten mange spennende artister, kunne festivalsjefen legge frem et solid seminarprogram som bl.a omfatter sannhetskommisjon, gruvedrift i Nussir, villaks og kommersialisering av samisk musikk. Riddu har også et ønske om å nå ut til den eldre generasjon i år, og vil dele ut gratis festivalpass til pensjonister.  Etter programslippet opptrådte fjorårets unge kunstner, Ánná Káisá Partapouli. Norske Kokkers Landslag, Troms, serverte en rekke smakebiter fra årets festivalmeny.

Rådgiver i SpareBank 1 Nord-Norge, Clara Malm-Nicolaisen, var tydelig imponert, og kunne med stor glede meddele at SpareBank 1 Nord-Norge og Talent Norge viderefører samarbeidet.

– Nå har vi fått en smakebit på årets program, og det er helt tydelig at Riddu Riđđu er mer enn en festival i klassisk forstand, fortalte Malm-Nicolaisen.

– Riddu er først og fremst en samlende møteplass. En møteplass for befolkningen i Troms, en møteplass for et mangfold av kunstuttrykk innenfor samisk kultur og urfolkskultur, og en møteplass som skaper stolthet blant den samiske og øvrige befolkningen.

Reinkjøttkebab og Chili Con Hval på årets festivalmeny. Foto: Johanna Holt Kleive

I år kvitterer SpareBank 1 Nord-Norge med 750.000 gjennom Samfunnsløftet i prosjekter som utvikler arenaer, innovasjon, ungdom og nordnorske lokalsamfunn. Talent Norge matcher SpareBank 1 Nord-Norges støtte med ytterligere 450 000 kroner, øremerket Riddu Riđđus talentprogram Riddu SessionsTalent Norges formål er å være en spydspiss for talentutvikling innen kunst og kultur, og skal skape arenaer, muligheter og utsikter nasjonalt og internasjonalt for utvikling av talenter, i et systematisk og langsiktig perspektiv.

– Dere har jobbet målrettet over flere år for å utvikle et talentprogram som gir nyetablerte kunstnere de verktøyene som trengs for å livnære seg med kunsten sin profesjonelt. Dere har allerede fungert som et springbrett for mange kunstnere. Vi er svært imponerte over fremgangen, og ønsker å videreføre samarbeidet i tiden som kommer, fortalte Malm-Nicolaisen.

Talent Norge gratulerer!

29. juni 2023

Julie Røssland har signert med Askonas Holt Lies Askonas Fellowship Program

Julie Røssland har signert med Askonas Holt Lies Askonas Fellowship Program

Julie Røssland har signert med Askonas Holt Lies Askonas Fellowship Program

Voksenåsen Vokalakademi

Voksenåsen vokalakademi er et nordisk talentprogram for klassiske sangere.

Voksenåsen Vokalakademi

(WOYS) - The Wilhelmsen Opera Studio for Young Singers

WOYS er et program for unge sangere, som nylig har fullført sin operautdannelse og som står på terskelen til et profesjonelt liv.

(WOYS) - The Wilhelmsen Opera Studio for Young Singers