TILT Grow-danserne klare for turné

16.05.2023 / «Det vi ikke ser» hadde en vellykket premierehelg i Trøndelag. Nå er det tiden kommet for å ta med forestillingen på turné.

1. september hadde «Det vi ikke ser» premiere i et privat hjem i Trondheim, og dagen etter var det Orkdal og Bårdshaug Herregård som sto for tur. Danseforestillingen kommer nemlig hjem til de rommene vi lever hverdagen vår i; stuer, hager, kafeer og byrom.

Da danserne gjestet Orkdal, var kulturleder i kommunen Arne Fagerholt tilstede. Han er tidligere teatersjef i Carte Blanche.

- Danserne i forestillingen er rekruttert fra regionen, og det er gledelig å merke seg at det kunstneriske nivået på danserne var meget godt. Denne type rekrutteringsarbeid er av stor betydning for at dansekunsten skal få bedre fotfeste i Midt-Norge. Det at nyutdannede dansere får slike jobbmuligheter i starten av sine karrierer er avgjørende, både for deres kunstneriske utvikling og for at de skal bli medskapende og selvstendige dansekunstnere. Det er også positivt og publikumsbyggende at de får opptre i regionen de kommer fra, dette skaper større identifikasjon mellom publikum og utøvere, sier Fagerholt.

28. oktober til 20. november legger danserne ut på turné med forestillingen i Midt-Norge og Oslo. I forestillingen undersøker fem unge kvinner hvilke tanker, følelser og erkjennelser som kommer til overflaten i det vi finner øyeblikk av ro. Les mer om forestillingen her.

Kulturlederen i Orkdal er tydelig imponert over prosjektet.
- Flere av danserne i prosjektet viste allerede stor modenhet og uttrykksevne, det var tydelig å se at prosessen med selve forestillingen har gitt dem en klarere oppfatning om dynamikken i møtet mellom publikum og utøver. Med min årelange bakgrunn som dansekunster, teatersjef og kulturleder vil jeg uttrykke beundring for initiativet som ligger bak dette arbeidet og bare anbefale at det videreføres i nye konstellasjoner, avslutter Fagerholt.

TILT Grow er et talentutviklingsprogram støttet av Sparebankstiftelsen DNB og Talent Norge. Programmet går over tre år og tilbyr hvert år fire til seks profesjonelle dansekunstnere å delta. I 2018 skal programmet ha fokus på Trøndelag og Midt-Norge.

Les mer om talentprogrammet her.

Foto: Tale Hendnes