NORLAs talentprogram

NORLAs talentprogram retter seg mot talentfulle forfattere av skjønnlitteratur, sakprosa og barnelitteratur som er på vei inn i det internasjonale bokmarkedet.

NORLAs talentprogram er tilknyttet Norges status som hovedland under Bokmessen i Frankfurt 2019. Talentprogrammet vil gi deltakerne ny kunnskap om egen originalitet og aktualitet i forhold til utenlandske bokmarkeder og styrke deres internasjonale kontaktpunkter. Det vil legges til rette for utvikling gjennom erfaringsutveksling og nettverksbygging, bevisstgjøring av forfatternes egne prosjekter, eksponering mot utenlandske arenaer og større forståelse for internasjonale bransjemekanismer. 

Viktige elementer i en forfatters utvikling skal systematiseres, som for eksempel innblikk i oversetteres arbeid, møte med journalister og utenlandske medier, utgivelse i andre bokmarkeder enn Norge, internasjonal mottakelse og kritikk og møter med lesere. Programmet skal gi kunnskap og praktisk erfaring og tilby møter med erfarne internasjonale forfattere og nøkkelpersoner i bransjen, norske så vel som utenlandske.

På bildet: Øverst fra v.: Marianne Kaurin (Foto: Aschehoug), Jan Kristoffer Dale (Foto: Kjersti Sletteskog), Maria Kjos Fonn (Foto: Tine Poppe). Nederst fra v: Tore Skeie (Foto: Paw Wegner Gissel) og Bår Stenvik (Foto: Paal Audestad).

Private bidragsytere
• Forleggerforeningen

For mer informasjon, kontakt Margit Walsø.

Info
Sjanger Litteratur
Område Nasjonal
Vedtatt 2015
Periode 2016–2019
Finansiering
Talent Norges tildeling 1 millioner NOK
Private bidragsytere 1 millioner NOK
Total støtte 2 milloner NOK
20. desember 2019

Talent Norges årskavalkade

Ved å samarbeide med kulturaktører i hele landet, forener Talent Norge gode krefter for å dyrke frem de beste. Årskavalkaden tar for seg noen av høydepunktene.

Talent Norges årskavalkade
29. november 2019

Høydepunkter fra årets likestillingskonferanse

Årets likestillingskonferanse stilte store spørsmål, og vi sitter igjen med innsikt, ideer og pågangsmot. Her er høydepunktene!

Høydepunkter fra årets likestillingskonferanse
25. mars 2019

NORLA-seminar i London om ny norsk litteratur

I forkant av London International Book Fair deltok forfatterne fra vårens kull i NORLAs Nye stemmer-program på et forleggerseminar på Free Word Centre i London.

NORLA-seminar i London om ny norsk litteratur