Valdres sommerballett

Valdres sommerballett er et talentprogram som skal tilby utvikling og inspirasjon til unge ballettalenter på elitenivå i samarbeid med Den Norske Ballettskole & Akademi (DNBS&A).

Valdres sommerballett er et samarbeidsprosjekt mellom DNBS&A og Valdres Sommersymfoni. Sommersymfonien er en klassisk musikkfestival med utøvere på internasjonalt nivå, og er Nord-Europas største kurs for unge klassiske musikktalenter. 

DNBS&A er Norges eneste private ballettskole som trener og utvikler unge ballettalenter på elitenivå, og de eneste som utdanner ballettdansere i Vaganova-metoden. 

Skolens visjon er å være Norges knutepunkt for unge ballettalenter, ballettpedagoger, koreografer og profesjonelle ballettdansere. Målet er å perfeksjonere og videreutvikle unge ballettalenter gjennom trening på internasjonalt nivå med anerkjente pedagoger og koreografer, samt profesjonelle ballettdansere fra inn- og utlandet som danserne ellers ikke trener med i skoleåret. På den måten vil danserne få et nettverk, og erfaringer og kunnskap som de kan ta med seg videre på veien mot en profesjonell karriere. 

Private bidragsytere
• Sparebankstiftelsen DNB
• Lukoil
• Stiftelsen Kari og Øyvind Johansen

For mer informasjon, kontakt Irene Aarset Jansson.

Foto: Stian Schioldborg

Info
Sjanger Dans
Område Hele Norge
Vedtatt 2016
Periode 2017–2020
Finansiering
Talent Norges tildeling 2,2 millioner NOK
Private bidragsytere 2,3 millioner NOK
Total støtte 4,5 millioner NOK

Nasjonalballetten UNG

Nasjonalballetten UNG er talentsatsingen til Nasjonalballetten ved Den Norske Opera & Ballett (DNOB), og skal bidra til utvikling og rekruttering av unge dansere på elitenivå.

Nasjonalballetten UNG

AMP - Aspirant Mentor Program

Talentene i AMP tilbys et unikt mentorprogram med teknisk, koreografisk og scenisk talentutvikling på særdeles høyt nivå i regi av Nagelhus Schia Productions.

AMP - Aspirant Mentor Program

Riddu Sessions

Programmet Riddu Sessions skal bidra til kunstnerisk vekst for talenter som utpekes som Årets unge kunstner under Riddu Riđđu-festivalen.

Riddu Sessions