Valdres sommerballett

Valdres sommerballett er et talentprogram som skal tilby utvikling og inspirasjon til unge ballettalenter på elitenivå i samarbeid med Den Norske Ballettskole & Akademi (DNBS&A).

Valdres sommerballett er et samarbeidsprosjekt mellom DNBS&A og Valdres Sommersymfoni. Sommersymfonien er en klassisk musikkfestival med utøvere på internasjonalt nivå, og er Nord-Europas største kurs for unge klassiske musikktalenter. 

DNBS&A er Norges eneste private ballettskole som trener og utvikler unge ballettalenter på elitenivå, og de eneste som utdanner ballettdansere i Vaganova-metoden. 

Skolens visjon er å være Norges knutepunkt for unge ballettalenter, ballettpedagoger, koreografer og profesjonelle ballettdansere. Målet er å perfeksjonere og videreutvikle unge ballettalenter gjennom trening på internasjonalt nivå med anerkjente pedagoger og koreografer, samt profesjonelle ballettdansere fra inn- og utlandet som danserne ellers ikke trener med i skoleåret. På den måten vil danserne få et nettverk, og erfaringer og kunnskap som de kan ta med seg videre på veien mot en profesjonell karriere. 

Private bidragsytere
• Sparebankstiftelsen DNB
• Lukoil
• Stiftelsen Kari og Øyvind Johansen

For mer informasjon, kontakt Irene Aarset Jansson.

Foto: Stian Schioldborg

Info
Sjanger Dans
Område Hele Norge
Vedtatt 2016
Periode 2017–2020
Finansiering
Talent Norges tildeling 2,2 millioner NOK
Private bidragsytere 2,3 millioner NOK
Total støtte 4,5 millioner NOK