Møt programdeltakerne 2019-2020

Alle foto: Caroline Roka

Nora Elise Augustinius

Danser

Nora Elise Augustinius (f. 1998, Oslo) har en bachelor i klassisk ballett og er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo og ballettskolen ved Den Norske Opera og Ballett. Hun er fra Høsten 2019 ansatt i Nasjonalballetten. Hun har danset hovedrollen i «Allegro Brilliante» under Nasjonalballetten UNGs turné i Cannes i 2017, og vant førstepris i Nordic Baltic Ballet Competition i 2017. Ved Den Norske Opera & Ballett har Nora gjort repertoar som «Minus 16» av Ohad Naharin, «Some see stages» av Cina Espejord og medvirket i balletter som «Giselle», «Nøtteknekkeren», «Serenade» og «The Hamlet Complex» av Alan Lucien Øyen. November 2018 danset Nora rollen som Regine i Cina Espejord og Marit Moum Aunes produksjon av «Ghosts – Ibsens Gengangere» på Nasjonalballettens turné i Shanghai.

Tabita Berglund

Dirigent

Tabita Berglund (f. 1989, Trondheim) går på masterstudiet i dirigering ved Norges musikkhøgskole hos prof. Ole Kristian Ruud. Hun er opprinnelig cellist, og tok en mastergrad hos prof. Truls Mørk. Hun er en kammermusiker som jevnlig spiller i Oslo-Filharmonien og Bergen Filharmoniske Orkester, samt TrondheimSolistene. I 2015 begynte hun å dirigere, ved en tilfeldighet, og ble bergtatt. Direksjon har vært hennes hovedfokus siden dette. Hun har deltatt i Bernard Haitinks mesterklasse i Lucerne, Jorma Panulas mesterklasse i Sønderborg og Gstaad Conducting Academy med Jaap van Sweden, hvor hun vant Neeme Järvi-prisen. Etter auditions med Stavanger Symfoniorkester, ble Tabita valgt som kandidat til Opptakt. Dette inkluderer opptredener med Göteborgs Symfoniker, Oslo-Filharmonien, alle symfoniorkestrene i Norge og Den Norske Opera.

Liv Barbosa Blad

Filmregissør

Liv Joelle Barbosa Blad (f. 1990, Oslo) er regissør og manusforfatter. Hun ble utdannet fra Nordland Kunst og Filmfagskole i 2013. Liv har regissert en rekke kortfilmer, den siste, «Min søster» vant Amanda for beste kortfilm i 2017. Liv regisserer for tiden «NUDES», hennes første serie for NRK i samarbeid med Barbosa Film og Erika Calmeyer. Liv er deleier i Barbosa Film, et selskap som jobber for å løfte kvinnelige filmskapere og fokuserer på mangfold.

Carl Martin Eggesbø

Skuespiller

Carl Martin Eggesbø (f. 1995, Oslo) har sin utdanning fra Academie voor Theater en Dans i Amsterdam og skuespillerutdanningen ved Teaterhøgskolen i Oslo, hvor han uteksamineres i 2019. I forkant av og under utdanningen har han vært tilknyttet ulike prosjekter innen teater, film og TV, blant annet som karakteren Eskild i NRK-suksessen SKAM.

Ernst De Geer

Filmregissør

Ernst De Geer (f. 1989, Stockholm) er utdannet ved Den norske filmskolen på Lillehammer og Biskops Arnö i Stockholm. Hans eksamensfilm «Kulturen» vant nasjonale og internasjonale priser, deriblant Beste norske kortfilm under Bergen internasjonale filmfestival. I 2018 ble han valgt ut til Wild Card av Svensk filminstitutt, for å utvikle spillefilmen «Hypnosen», og fikk sammen med Barbosa Film produksjonsstøtte til kortfilmen «Wimbledon» av Norsk filminstitutt.

Oddrun Lilja Jonsdottir

Gitarist

Oddrun Lilja Jonsdottir (f. 1992, Oslo) er gitarist og vokalist i LILJA, Moksha, Bugge Wesseltofts New Conception of Jazz og Frode Haltlis Avant Folk. Hun er utdannet fra Norges musikkhøgskole og har gjort seg bemerket som en autentisk, spennende og nyskapende musiker på den norske og internasjonale jazzscenen. Lilja har turnert verden rundt og høstet gode kritikker på konsertene og plateinnspillingene hun har medvirket på. For tiden er hun aktuell med prosjektet «LILJA: hjem til verden», hvor hun har skrevet musikk inspirert av samarbeidsprosjekter hun har gjort med tradisjonsmusikere i ti forskjellige land. 

Alexander Kereklidis Turpin

Filmregissør

Alexander Kereklidis Turpin (f. 1989, Stockholm) tok eksamen i filmregi på Den norske filmskolen i Lillehammer i 2016. Han har laget en rekke kortfilmer med fokus på mellommenneskelige relasjoner i grenselandet mellom politikk og privatliv. Mest oppmerksomhet har han fått for eksamensfilmen «Generation Mars», som ble nominert til Student Academy Awards (Student-Oscar) og vist på over 20 anerkjente kortfilmfestivaler i fem verdensdeler, samt for stillbildefilmen «Kill the Rich» som har vunnet priser i Skandinavia og England.

Fredrik Longva

Teaterregissør

Fredrik Longva (f. 1987, Tønsberg) var ferdig utdannet teaterregissør i 2018 fra Teaterhøgskolen, KHiO. Han har også en Master i kunsthistorie med fordypning i performancekunst og nevrokognitiv psykologi, samt bachelorgrad i kunsthistorie med fordypning i iscenesatt fotografi fra Universitetet i Bergen. I tillegg har Fredrik en Bachelorgrad i psykologi med fordypning i arbeid-og organisasjonspsykologi fra Universitetet i Oslo. Fredrik har hatt studieopphold i New York, Berlin og Roma. Høsten 2019 Regidebuterer Fredrik med med «Dødsdansen» av August Strindberg på Trøndelag teater

Ingrid Neset

Fløytist

Ingrid S. Neset (f. 1992, Os) begynte å spille fløyte som 11-åring, og vant ungdommens musikkmesterskap i 2009 der hun ble kåret til «Årets musiker», før hun studerte på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i København hos Ulla Miilmann og Toke Lund Christiansen. Hun har vært solist flere ganger med bl.a. Bergen Filharmoniske Orkester, Stavanger Symfoniorkester, Forsvarets Musikkorps Vestlandet og TrondheimSolistene. Har er tildelt en rekke priser og utmerkelser, som Statkrafts «Young Star»-pris og Sonning talentstipend. Som 23-årig vant hun stillingen som solofløytist i Stavanger Symfoniorkester, og har siden det også spilt med store orkestre over hele Skandinavia. Hun spiller nå på ettårskontrakt som solofløyte i Operaen i København.  

Aslak Aune Nygård

Danser

Aslak Aune Nygård (f. 1995, Trondheim) jobber som utøvende danser. Han er utdannet fra Balletthøgskolen ved Kunsthøyskolen i Oslo med en bachelorgrad i samtidsdans. Siden 2018 har han vært tilknyttet Carte Blanche, Norges nasjonale kompani for samtidsdans, hvor han har jobbet med koreografene Francois Chaignaud, Ingeleiv Berstad, Kristin Ryg Helgebostad og Bouchra Ouizguen. Utover dette jobber han tett med koreografen Roza Moshtaghi og er aktiv med eget kunstnerisk arbeid som blant annet har blitt vist på Dansens Hus under Koreografilaboratoriet.

David Cariano Timme

Slagverker

David Cariano Timme (f. 1989, Ludwigsburg) er en slagverker med klassisk bakgrunn og har en bachelorgrad fra Musikhochschule Lübeck, samt en mastergrad fra Norges Musikkhøgskole. Hans aktivitet som slagverker er ikke begrenset til klassisk musikk og omfatter mye forskjellig fra musikalsk teater til popmusikk. Han har spilt som solist eller kammermusiker på spillesteder over hele Europa og Asia, som Schleswig-Holstein Musikfestival, Festspiele Mecklenburg-Vorpommern, Øya-Festivalen, Hong Kong Days of New Music og andre. Davids arbeid fokuserer på samarbeid med unge norske komponister samt internasjonale kommisjoner for nye verk for slagverk og elektronikk.

Sebastian Biong

Danser

Sebastian Biong (f. 1996, Bærum) er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo med en bachelorgrad i samtidsdans. Før endt utdanning startet han i freelance-jobb som danser hos Rom For Dans og for Eivind Seljeseth, og har videre jobbet med koreografene Roza Moshtaghi og Bente Alice Westgård i 2018/2019