New Conception of Raga LIVE 17. august 2020 kl. 19.10

17.08.2020 / Se ArtEx-talent Oddrun Lilja Jonsdottir direkte fra Mela!

Med «New Conception of Jazz» var Bugge Wesseltoft med på å ta jazzen inn i en ny sfære: den elektroniske. Mer enn 20 år etter albumet kom ut har både jazz som sjanger og prosjektet New Conception of Jazz, gjenoppfunnet seg selv flere ganger – også som et band hvor Wesseltoft spiller med musikere som Sanskriti Shrestha på tabla og Oddrun Lilja Jonsdottir på gitar. Det er i denne tradisjonen Mela og OK World lanserer New Conception Of Raga med Lilja og Shrestha, samt Rohini Sahajpal på sitar og Tejaswinee Kelkar på harmonium og vokal. Samtlige har spilt både jazz og raga, sammen med musikere som Jon Balke og i band som Moksha og Andreas Røysum Ensemble. Alle fire er skolert i sørasiatiske raga-tradisjoner: Lilja med Ashraf Sharif Khan fra Pakistan; Sahajpal med faren Shri-Lal Sahajpal og Hariprasad Chaurasia fra India – og Shrestha med sin anselige nepalske familie. Kelkar på sin side er forsker på musikk og kroppsbevegelse, med fullført doktorgrad fra Universitetet i Oslo. Det er med denne ballasten New Conception Of Raga tar tradisjonene med seg inn i fremtiden.

09. februar 2022

– Jeg håper å bli enda mer etablert som kunstner i Norge

Idun Baltzersen har allerede godt fotfeste i svenske kunstmiljøer, men tror at ArtEx-programmet kan gi uvurderlig drahjelp til å bli et etablert navn i hjemlandet.

– Jeg håper å bli enda mer etablert som kunstner i Norge
15. desember 2021

– PopUp kan være en utrolig fin mulighet til å bli kjent med nye folk, få nye impulser og inspirasjon

Hilja er en av fem deltakere i Talent Norges nye PopUp-satsing, et ettårig program innen rytmisk musikk for ambisiøse 18- til 25-åringer som allerede holder høyt kunstnerisk nivå.

– PopUp kan være en utrolig fin mulighet til å bli kjent med nye folk, få nye impulser og inspirasjon

Konsert med Lilja i Grieghallen

Superbandet LILJA slapp i fjor sitt svært kritikerroste debutalbum «Marble».

Konsert med Lilja i Grieghallen