ArtEx fagsamling om læring

25.02.2019 / 9. og 10. mars arrangeres den første fagsamlingen i ArtEx 2019, og den første med helt nye deltakere.

Vi ønsker alle deltakere i Talent Norges satsinger hjertelig velkommen til å delta 10. mars. Vi dekker reise og enkel bevertning. Påmelding til monica@talentnorge.no innen 3. mars. Fagsamlingen finner sted i Den Norske Opera & Ballett.

Læring som åpningstema
Læring er en grunnleggende del av det å være menneske. Både det å tilegne seg vanen å lære kontinuerlig og det å lære seg noe om det å lære er viktige forutsetninger ikke bare for kunstnerisk utvikling men også for menneskelig vekst. Siden hovedmålet for ArtEx-programmet er å sette i gang fruktbare prosesser på begge disse områdene, blir læring et sentralt åpningstema. Søkelyset på samlingen settes på læringens grunnleggende dramaturgi og klassiske stadier og utfordringer. Samtidig diskuteres det hvordan læringsmotivasjon kan stimuleres og hvilke praktiske teknikker som finnes for å fremme god læring i praksis.

PROGRAM DAG 1

9.30 Oppmøte i Den Norske Opera & Ballett (Hovedinngangen)

9.40- 10.00 - Akustikken på Operaen
En kort omvisning på operaen med hovedvekt på det unike byggets akustikk og estetikk.

10.10- 10.25 Bevegelse med Yaniv Cohen
Yaniv Cohen er danser, koreograf og fotograf, ansatt som førsteamanuensis i samtidsdans ved Kunsthøyskolen i Oslo og medlem av Faglig råd i ArtEx.

10.30 – 13.30 - Workshop – å lære av livet med Even Lynne
Even Lynne er Faglig Leder i ArtEx og førsteamanuensis ved Fakultetet for kunstfag på Universitetet i Agder. I denne workshopen settes søkelyset på refleksjon over deltagernes egen biograf, og hvordan personlig historie kan analyseres på en måte som skaper læring og motivasjon.

13.30- 15.00 Lunsj
I løpet av lunsjtiden blir det mulighet for deltagerne til å samtale og bli bedre kjent med hverandre, øve på eget instrument eller gjøre annet eget arbeid.

15.00-16.30 - Læring og motivasjon med Olav Schewe
Hvordan lære effektivt.Visste du at en lang pause kan halvere tiden som trengs for å lære noe utenat? Eller at du kan øke læringsutbyttet fra en økt med 30% ved hjelp av et par enkle grep?  I dette foredraget vil du få de viktigste rådene fra kognitiv psykologi og nevrovitenskap, slik at du kan lære mer effektivt og oppnå bedre resultater.

Olav Schewe er forfatter av boka Superstudent - en bok som har solgt over 25 000 eksemplarer i Norge og blitt oversatt til 16 språk. Han har forsket på lærevaner og studieteknikk og er medlem av European Association for Research on Learning and Instruction. Olav har en mastergrad fra University of Oxford og har tidligere blogget for Dagens Næringsliv.

Pause 16.30- 16.45

16.45- 18.00 - ArtEx-deltagerne deler
David, Fredrik og Carl Martin har forberedt læringshistorier fra eget liv, og vil i denne sesjonen dele dem med resten av deltagerne i ArtEx.

18.30 - Middag på Døgnvill Bjørvika
PROGRAM DAG 2
11.00 Oppmøte i Den Norske Opera & Ballett (Hovedinngangen)

11.15 – 12.15 - Ballett for alle
Dagen begynner med en treningsøkt i klassisk ballett for alle deltagerne på samlingen. Stive ben og utrent kropp er ingen hindring!

Pause 12.15-12.30

12.30- 14.00 - Liv Gulbrandsen om læring
Liv Gulbrandsen er både forfatter og formidler. Hun har bakgrunn som programleder og journalist i NRK og har de siste sju årene ledet Leser søker bok. Hun har gitt ut tre bøker, samtidig som hun har reist på små og store scener i Norge og gjenfortalt litterære verk som Min Kamp av Knausgård på 90 minutter, Mahabarata, Edda og Fifty Shades of Grey også gjenfortalt på 90 minutter.

Hun trollbinder sitt publikum med sin fortellerkunst. Livs sylskarpe samfunnspolitiske blikk utfordrer oss og stimulerer ofte til læringen for de som tar del i henne forestillinger. Hun er også prosjektleder for Bokåret 2019. Sammen med oss vil bidra med sine tanker og erfaringer rundt temaet læring.

Lunsj 14.00-15.00
I løpet av lunsjtiden blir det mulighet for deltagerne til å samtale og bli bedre kjent med hverandre, øve på eget instrument eller gjøre annet eget arbeid.

15.00- 16.30 - Læring og hjerneforskning med Thomas Myklebust
Thomas Myklebust er klinisk psykolog og hjerneforsker. Med utgangspunkt i nevropsykologien vil han sette søkelys på hva som egentlig skjer i hjernen når vi lærer, og hvordan vi kan bruke den kunnskapen til å forstå og forbedre læringssituasjoner.

16.30- 16.45 Pause

16.45 - 18.15 - Kunstnerisk deling med moderator Wolfgang Plagge
Wolfgang Plagge er musiker, komponist og professor ved NMH. Medlem av faglig råd i ArtEx. Som en avslutning på dagen vil ArtEx-deltagere vise frem utvalgte deler av kunstneriske arbeider. Det vil bli en kort samtale mellom kunstner og seminardeltakere etter hvert bidrag.

Velkommen til en spennende fagsamling 9. og 10. mars!

Les mer om ArtEx her.

Kommende fagsamlinger 2019-2020
På dag to av alle fagsamlingene i ArtEx får du som talent eller prosjektleder i en av Talent Norges satsinger en unik mulighet til å møte de andre deltakerne i Talent Norge, delta i kunnskapsdelingen på tvers og la deg inspirere av fremstående kunstnere. Hver av samlingene i ArtEx har sitt eget tema, og du kan lese mer om program og tidspunkt for alle samlingene i 2019 og 2020 her. Meld deg på allerede nå til monica@talentnorge.no for å sikre deg plass.