Ansatte

Silje Riise Næss

Direktør/ CEO

Riise Næss kommer fra en stilling som seksjonsleder kunstnerisk vurdering ved Norsk filminstitutt og har bred kunstfaglig bakgrunn, blant annet fra Litteraturhuset i Oslo, Det danske filminstitut og Norsk filminstitutt. Hun er nåværende styreleder ved Dansens Hus og Norsk Litteraturfestival, og den norsk-svenske stiftelsen Bergmangårdene på Fårö. 

– Av alt jeg har drevet med på kulturfeltet, er nok alle møtene med kunstnere i ulike faser av deres skapelsesprosesser, og helt spesifikt det å tilrettelegge for talentutvikling, det som har appellert sterkest til meg. Derfor har jeg beundret Talent Norge på avstand, og derfor er jeg fylt av ærefrykt og takknemlighet over å bli tiltrodd denne drømmeposisjonen i norsk kulturliv. (Foto: Det danske filminstitut / Tommy Frost)

Kontakt: silje@talentnorge.no / 957 25 513

 

Marius Herz Lystad

Program- og kommunikasjonssjef / Head of Programs and External Relations

Marius har det øverste ansvaret for å koordinere arbeidet opp mot alle programmene i Talent Norge, for kommunikasjonsarbeidet og for å ivareta dialogen med eiere og samarbeidspartnere.

– Talent Norge handler om tusenvis av historier. Jeg vil fortelle hvordan vi bidrar til en bærekraftig hverdag og styrker levekårene til utøverne.

Marius er utdannet jurist, og har bred erfaring fra kultur- og organisasjonslivet. Samarbeid på tvers av sektorer har blitt en rød tråd i karrieren hans, og han har vært partneransvarlig for TV-aksjonen NRK i mange år, og har hatt tilsvarende stillinger i Flyktninghjelpen og Amnesty International i Norge.

Kontakt: marius@talentnorge.no / 980 35 765

Monica Borg Fure

Kunnskapssjef / Head of Impact and Knowledge

Monica jobber med å bygge kompetanse, dele kunnskap og skape synergieffekter på tvers av alle programmer og prosjekter. Hun er «behind the scenes» på det meste som skjer, og holder i eksterne samarbeid.  

– Gullet vårt er det store mangfoldet av perspektiver.  

Monica har vært en del av Talent Norge siden 2016, og tverrfagligheten og kunnskapsgleden Monica fremmer hos Talent Norge preger også hennes egen bakgrunn. Hun er utdannet skuespiller, har grunnfag i sosialpedagogikk, en bachelor i utviklingsstudier og en master i kunnskapsledelse.  

– En fellesnevner for de som lykkes er at de gjerne deler av egne erfaringer og ønsker å lære av andre. 

 Monica drives av en sterk rettferdighetssans, og belyser gjerne livets sårbare sider. Da hun fikk statens fireårige kunstnerstipend, lagde hun film og dokumentarteater om kvinner som lever i skjul fra voldelige partnere. Vold i hjemmet var også temaet for kampanjen hun ledet for Redd Barna.  

Kontakt: monica@talentnorge.no / 926 35 471

Kea Ostovany

Head of Coaching and People Development

Kéa har mer enn 20 års erfaring med å utvikle toppledere, talenter og organisasjoner fra ulike felt - multinasjonale selskaper, startups, media-, sport-, kultur- og utdanningsinstitusjoner - og fra forskjellige land (Skandinavia, Europa, USA, Asia). Kéa har også omfattende erfaring innen kultursektoren i Paris fra tidligere. Det gjør at hun bringer et bredt sett med perspektiver inn i Talent Norge, sammen med en genuin glede over å få frem det beste i menneskene rundt seg.

- Coaching er en viktig del av Talent Norges tilbud. Det å hjelpe talentene til å forvandle de utfordringene de står overfor til inspirerende muligheter, og å skape en vellykket og bærekraftig karriere som kunstner og ledere på sine felt. Det bidrar også målrettet for at talentene får størst mulig utbytte av talentprogrammene de er en del av.

En grunnpilar i arbeidet som leder av coaching-miljøet er å bevisstgjøre folk på hvordan de kan skape best "impact" på seg selv og andre. Det samme prinsippet bruker Kéa internt når det gjelder menneskeutvikling og organisasjonskultur.

– Jo mer du er klar over egne ressurser, jo mer kan du dele med andre.

Kéa er fransk, og har flyttet i Norge i 2011. Hun har en master i ledelse fra Sciences Po Paris og en master i litteratur og teater fra Sorbonne-Paris IV. Hun er også sertifisert coach innen nevrolingvistisk programmering (NLP). I Paris har hun blant annet bidratt til suksessen til Théâtre du Rond-Point i Paris, der hun var særlig ansvarlig for casting av nye talenter og programmering av utøvende kunstnere. Hun har også jobbet som journalist og forlegger for Beaux Arts magazine, og som filmskaper for France Televisions.

Kontakt: kea@talentnorge.no / 415 07 677

Anders Strand

Økonomi- og administrasjonssjef / Head of Administration and Finance

Anders er bredt involvert i driften av Talent Norge. Stillingen hans kan beskrives som en del av skjelettet i organisasjonen, og involverer alt fra budsjettering og oppfølging av givere til HR og personalpolitikk.   

 – Det er viktig å ha strukturene i bunn for å kunne gi stabilitet og trygghet. 

Drammenseren jobber mye med strategiske veivalg, og er opptatt av å sikre gode beslutningsgrunnlag. Han ser på hva som fungerer på tvers av programmer, har oversikt over tallene og holder i analysene.  

– Å tilrettelegge for at talenter innenfor kunst og kultur kan løftes på best mulig måte er veldig meningsfullt. 

Anders er utdannet ingeniør fra Kongsberg Ingeniørhøgskole, men beveget seg etter hvert over i økonomifaget. Han har lang erfaring fra IT-, miljø- og bistandsbransjen.  

Kontakt: anders@talentnorge.no / 951 46 075

Eira Edwards

Programleder ArtEx / Program manager ArtEx

Som programleder for ArtEx sørger Eira Edwards for å bygge et støtteapparat rundt unge talenter, og legge til rette for at de kan nå nye høyder i karrieren.  

- Jeg elsker å sette bra folk i kontakt med hverandre og bidra til å få frem det beste i folk, sier Eira.   

Hun er også kontaktperson for de fleste programmene for dans og scene. 

I flere år var Eira utøvende flamenco-danser og danseinstruktør med base i Spania og Guatemala, før hun flyttet hjem til Norge for godt i 2012. Da etablerte hun Studio Flamenco, hvor hun hanket inn dansepedagoger fra sitt brede, internasjonale nettverk.  

- Jeg har mye erfaring med å være i prosess og være på vei, sier Eira.  

Eira har også finjustert det visuelle blikket med et år ved The European Film College i Ebeltoft, og sett på kulturfeltet fra en annen vinkel gjennom bacheloren i litteraturvitenskap.  

Kontakt: eira@talentnorge.no / 971 65 225

Øystein Skar

Programleder PopUp / Program manager PopUp/

Øystein fikk ideen til talentprogrammet PopUp fordi han ønsket å styrke rammevilkårene for unge musikere.  

– Jeg ville skape et miljø hvor utøverne kunne få coaching, mentorordninger og være en del av et nettverk.   

I tillegg til å være programleder for PopUp, så følger Øystein opp alle prosjekter som handler om rytmisk musikk. Han arrangerer også fagsamlinger og andre eventer.  

Øystein deler med glede erfaringer fra sin brede og internasjonale karriere, hvor han har spilt i en rekke band og prosjekter. Fra 2011 til 2016 var han med i prisbelønte Highasakite, og turnerte verden rundt flere ganger.  

Han veileder og motiverer talentene, og er opptatt av at psykologi og helse hører hjemme i den tverrfaglige oppfølgingen.  

For tiden jobber Øystein 60 prosent for Talent Norge, ved siden av å være utøvende musiker i bandet LÖV og soloprosjektet SkarWorX. I tillegg er han aktiv komponist og produsent innen film og TV, teater og dans. 

Kontakt: oystein.skar@talentnorge.no / 975 66 948

Dorran Alibaud

Program manager / Programleder Dirigentløftet

Dorran ønsker å få frem det beste i utøverne ved å skape trygge rammer rundt dem. Selv har han vært solocellist for verdens ledende orkestre siden han var 17, og turnert kloden rundt med dirigenter som Claudio Abbado, Yannick Nézet-Séguin, Pierre Boulez og Herbert Blomstedt. 

I Talent Norge leder Dorran programmet Dirigentløftet og er også tett involvert i Talent Norges rundt 15 prosjekter innenfor klassisk musikk.

 Det nære og varme ved celloens klang kjennetegner Dorrans yrkesfilosofi.   

– Klassisk musikk er et tøft område. Jeg vil gjøre det mer menneskelig.  

Dorran har vært gjeste-solocellist med blant andre Rotterdam Philharmonic Orchestra, Royal Stockholm Philharmonic og Orchestre de la Suisse Romande de Genève, og spilt over hele verden med Orchestra Mozart, Kammerorkester Basel, l'orchestre Romantique et Révolutionnaire og flere andre.  

Dorran er fra Sør-Frankrike, men har bodd i Norge siden 2016. Før han kom til Talent Norge i 2020, var han solocellist ved Trondheim Symfoniorkester og Kringkastingsorkesteret, i tillegg til å undervise ved NTNU. Han er cello-tutor ved Gustav Mahler Jugendorchester og tar fremdeles oppdrag som solocellist for en rekke profesjonelle orkestre.  

Kontakt: dorran@talentnorge.no / 412 38 743

Caroline Korsbrekke Haugsten

Prosjektleder scenekunst og klassisk felt

Caroline jobber med å utvikle scenekunstløftet og det klassiske løftet. Hun søker tett dialog med aktører på alle nivåer, for å fange opp hva bransjen trenger for å styrke talentutviklingen.

Målet er å utforme treffsikre tiltak og legge til rette for erfaringsdeling på tvers av kunstområder.

- Glede og mangfold er viktige stikkord for arbeidet mitt. Jeg kan være en støttespiller både for talentene selv og lederne som driver med talentutvikling.

Den røde tråden i Carolines yrkesliv er utvikling av vekst og potensial i mennesker og bedrifter. Hun har bred erfaring med lederutvikling gjennom eget selskap, og som leder for kommersielle og strategiske samarbeid i Den Norske Turistforening.

I mange år drev hun med merkevarebygging i sport- og friluftslivsbransjen, og hun grunnla Camp Lofoten med støtte fra Innovasjon Norge. Caroline har studert markedsføring ved BI, har videreutdannelse innen ledelse og er utdannet coach og terapeut.

Kontakt: caroline@talentnorge.no / 934 58 517

Hanne Tømta

Fagressurs - scenekunst

Etter at Hanne gikk av som sjef for Nationaltheatret etter tolv år ved roret, har hun vært frilansregissør. Det er noe hun vil kombinere med sin 40 prosents stilling som fagressurs i Talent Norge.

Hanne Tømta har en sentral rolle i å utvikle Sceneløftet, Talent Norges omfattende satsing på unge talenter innen scenekunst.

Kontakt: hanne@talentnorge.no

Morten Wensberg

Fagressurs - dirigering

Morten har som mål å gjøre Norge til en dirigentnasjon.

Han er arkitekten bak Dirigentløftet, som ble lansert i 2018. I dag har han en deltidsstilling for Talent Norge, noe han kombinerer med en stilling som professor i dirigering ved Universitetet i Stavanger.

- Ved å satse på dirigenten på både bredde og elitenivå, så får man et høyere musikalsk nivå over hele linja.

- Jeg blir trigget av de som vil gjøre en innsats. De som stadig stiller spørsmål om hvordan man kan gjøre ting bedre.

Morten er fra Moss, men bor i Stavanger. Han er utdannet messingblåser i Oslo og USA, og tok dirigentutdanningen ved Norges musikkhøgskole.

Selv har han spilt og dirigert rundt om i Norden og USA siden 90-tallet. De siste 12-13 årene har han stått bak en rekke nasjonale og internasjonale musikk- og kulturprosjekter, inkludert Dirigentuka, for å løfte frem andre talenter.

Kontakt: morten@talentnorge.no / 926 11 212

 

Jørn Ole Pedersen

Fagressurs - klassisk musikk

Anerkjent musikkprodusent, og tidligere orkestersjef ved Den Norske Opera og Ballett, Jørn Pedersen er ansatt i Talent Norge som fagressurs innenfor det klassiske musikkfeltet. Han vil spesielt fokusere på å være med å styrke og koordinere tilbudene til talenter som vil satse på en karriere på et høyt nivå innenfor klassisk musikk. Jørn har en 40 prosents stilling som fagressurs i Talent Norge. 

Kontakt: jorn@talentnorge.no / 404 54 363

 

 

 

Hanne Elven

Administrasjonskoordinator

Talent Norge vokser, og det samme gjør mengden driftsoppgaver. Det er perfekt for Hanne, som elsker å nerde i Excel og sørge for at systemer og prosesser fungerer best mulig. I tillegg til å holde styr på økonomi, kontordrift og søknadsbehandling, så hjelper hun gjerne til der det trengs.

– Her er det stort fokus på at talentene skal behandles varmt, godt og rettferdig. Det gjør at jeg blir ekstra gira på å lage strukturer, orden og gode rutiner.

Etter 14 år i administrasjonen ved Drammen kulturskole, så vet hun godt at stålkontroll på apparatet rundt gir mye bedre kår for talentutvikling.

Hos Talent Norge får Hanne også bruk for sin kreative bakgrunn og hjertet som brenner for kultur. Hun er utdannet Art Director fra Westerdals, og har jobbet som scenetekniker ved Drammens Teater. Hanne var en del av den frivillige gjengen som holdt i gang Union Rock i hjembyen Drammen, og hun har vært festivalsjef ved Working Class Hero.

Kontakt: hanne.elven@talentnorge.no / 90511815