BFUng spilte for over tusen publikummere på Torgallmenningen

23.06.2017 / Bergen Filharmoniske Ungdomsorkester gjorde sin festspilldebut med utekonsert torsdag 25. mai. Litt over tusen publikummere trosset regnværet og tok turen til utescenen på Torgallmenningen.

Solist Ludvig Gudim spilte Saint-Saëns Introduksjon og Rondo Capriccioso så vakkert at paraplyene nesten lettet. Dirigent og konferansier Kjell Seim ledet orkesteret og publikum gjennom konserten med både sjarme og entusiasme. For orkesteret, som for øvrig var i storform, var det et høydepunkt å avslutte en flott sesong med nettopp denne konserten under Festspillene i Bergen.

Ny og spennende sesong i vente
Etter en velfortjent sommerferie starter BFUng opp igjen i september med nye øvingshelger.

Neste sesong er full av godbiter som blant annet Carmina Burana, Dvořáks Symfoni nr. 9 «Fra den nye verden», Barbers fiolinkonsert med solist Sonoko Miriam Welde, Tsjaikovskijs Nøtteknekkeren og Mozarts Sinfonia Concertante med solistene Melina Mandozzi på fiolin (konsertmester i Bergen Filharmoniske Orkester) og Ilze Klava på bratsj (gruppeleder på bratsj i Bergen Filharmoniske Orkester).

Det vil bli avviklet prøvespill for nye medlemmer og gruppeledere søndag 27. august i Grieghallen. BFUng ønsker både nye og gamle medlemmer velkommen til en ny og spennende sesong!

Les mer om BFUng her: http://harmonien.no/bfung/#6243

Foto: Snorre Svendsen

BFUng er Bergen Filharmoniske Orkester eget ungdomssymfoniorkester. Satsingen får støtte av Talent Norge, Kavlifondet, GC Rieber Fondene, Trond Mohn og Sparebankstiftelsen DNB.