Deltok på lærerik dirigentsamling

22.01.2019 / Det Norske Jentekor har dirigering som eget satsingsområde. I midten av januar reiste de på dirigentsamling for barne- og ungdomsdirigenter i regi av Koralliansen, Ung i Kor og Ung Kirkesang i Stjørdal. Under helgens workshops lærte sangerne mer om å dirigere, og de voksne kursdeltakerne lærte mer om hvordan man driver dirigentopplæring i eget kor.

Det var et tett program for jentene i Det Norske Jentekor med ankomst Trøndelag fredag kveld. Hele lørdag var det workshops i hvordan man kan undervise sangerne i sitt eget kor i dirigering.

- Opplæringen var praktisk, og jentene i koret var med som praksiskor og dirigentelever som kursdeltakerne fikk lære å undervise. Det var fokus på at det er viktig å gi konkrete tilbakemeldinger til koristene. De voksne kursdeltakerne underviste jentene og fikk tilbakemelding på hva som fungerer, både fra jentene og fra meg som instruktør. Jentene ga også tilbakemelding til hverandre og til kursdeltakerne på hva som fungerer, sier kunstnerisk leder i Det Norske Jentekor Anne Karin Sundal-Ask.

I tillegg til workshops holdt jentene en konsert i samarbeid med et lokalt kor, Vivace, fra Inderøy. På konserter urfremførte Vivace et nyskrevet verk hvor DNJ var med på noen satser. Det Norske Jentekor sang også flere av sine folketoner under konserten i Kimen kulturhus i Stjørdal. Senere på kvelden underholdt jentene under bankettmiddagen for alle kursdeltagerne på seminaret. 

Søndag var det igjen workshops og hjemreise til Oslo. 

- Denne turen var en viktig fortsettelse i satsningen om å reise rundt i Norge og samarbeide med lokale kor for å dele kunnskap og erfaring. Første reise var til Fredrikstad i oktober 2018, sier Sundal-Ask.- Turen var også viktig for vår satsning på opplæring av jentene og denne gangen med tanke på direksjon som tema, sier hun.

Les mer om talentsatsingen her.

Foto: Birgit Solhaug

29. juni 2023

Julie Røssland har signert med Askonas Holt Lies Askonas Fellowship Program

Julie Røssland har signert med Askonas Holt Lies Askonas Fellowship Program

Julie Røssland har signert med Askonas Holt Lies Askonas Fellowship Program

Voksenåsen Vokalakademi

Voksenåsen vokalakademi er et nordisk talentprogram for klassiske sangere.

Voksenåsen Vokalakademi

(WOYS) - The Wilhelmsen Opera Studio for Young Singers

WOYS er et program for unge sangere, som nylig har fullført sin operautdannelse og som står på terskelen til et profesjonelt liv.

(WOYS) - The Wilhelmsen Opera Studio for Young Singers