Det Norske Jentekor Sommerakademi søker nye deltakere

16.05.2023 / Det Norske Jentekor Sommerakademi er for dedikerte sangere mellom 12 og 18 år fra hele Norge. Det undervises i kor, dirigering, sang, hørelære, musikklære, scenisk kurs, improvisasjon og lytting. Nå ønsker de søkere fra hele landet, med frist 1. april.

Sommerakademiet 2019 skal arrangeres fra mandag 12. august til torsdag 15. august. Dette er andre gang Sommerakademiet blir arrangert av Det Norske Jentekor i samarbeid med Ung i Kor. Det vil være obligatorisk deltagelse for alle medlemmer i Det Norske Jentekor sitt Hovedkor, og åpent for Jentekorets Studiokor.

–Sommerakademiet var en stor suksess da det ble arrangert i fjor. Da var det hele 55 jenter som deltok, med ti jenter som ikke vanligvis deltar i koret. Vi gleder oss til å starte arbeidet med åretsutgave, sier kunstnerisk leder for Sommerakademiet og Det Norske Jentekor, Anne Karin Sundal-Ask. 

Akademiet er en del av Det Norske Jentekors satsning på å være hele Norges jentekor. Innholdet i akademiet skal speile Det Norske Jentekors tro på at ved å styrke hver enkelt sangers musikalske kunnskap, heves nivået totalt. Hver enkelt brikke, hver eneste deltager, er betydningsfull og når hver brikke blir sterkere blir også totalen det. Akademiet vil gi deltagerne økt kunnskap som de vil ta med seg hjem til sine kor, og slik bidra til nivåheving, og kunnskapsdeling flere steder i landet.

Søknadsprosess
Søknaden til Sommerakademiet skal inneholde en beskrivelse av søkeren, med musikalsk bakgrunn og hvorfor man vil være med, samt en lydfil med en selvvalgt sang og et utdrag fra «Det er den Draumen» av Marcus Paus/Olav H. Hauge.

Søknaden sendes på egen e-post til sommerakademi@detnorskejentekor.no. Frist for å søke Sommerakademiet 2019 er 1. april, og deltagerne får svar innen 15. april. For medlemmer i Det Norske Jentekor sitt Hovedkor er kursdagene i Sommerakademiet obligatorisk. Disse trenger ikke søke om deltagelse. Tilbudet går også ut til sangerne i Det Norske Jentekor sitt Studiokor.

Sommerakademiet, slik det organiseres i 2019, tar sikte på å ha ca. 60 deltagere med 40-45 interne sangere og ca. 15 eksterne deltagere.

Les mer om Sommerakademiet her.

Les mer om talentsatsingen her.

Foto: Det Norske Jentekor