Drømmestipendet til FRIKAR X-talent

20.06.2019 / Blant 486 nominerte fra alle kommuner er det bare 13 dansere som får Drømmestipendet 2019 fra Norsk Tipping og Norsk kulturskoleråd. Vi gratulerer Eilif Hellum Noraker i FRIKAR X med Drømmestipendet!

Eilif er et resultat av FRIKARs talentutvikling fra barnenivå, og har klart å komme seg inn på det nasjonale talentprogrammet FRIKAR X. Du kan oppleve ham under «Draumefangaren» 26.-28. juli og 2.-4. august i Åbjøra-juvet.

I drømmen til Eilif heter det:
– Jeg håper å være med på ulike forestillinger som FRIKAR lager, for eksempel «Draumefangaren» i Åbjørauvet, som er en vandreforestilling langs og i et fossejuv hvor publikum kan komme tett innpå dansere i vill og vakker natur. Jeg drømmer om å være en brobygger mellom norsk tradisjonskultur og verden ellers, ved både ved å vise fram dansen og ved å formidle og få mer kunnskap om egen kulturarv. Jeg er interessert i å lære mer historie, så det kan bli spennende å gå i dybden på vår egen kulturarv.

Eilif har lang fartstid med FRIKAR: FRIKAR kulturskule i seks år, tre år på Toppidrett Frikar, tre år i FRIKAR jr før han kom med i talentprogrammet FRIKAR X scenisk folkedans i 2018. I september 2019 debuterer han for dansekompaniet FRIKAR i forestillingen GotoGuta.

Han hadde hovedrollen i åpningsseremonien under Ungdoms-OL på Lillehammer og spilte i filmene «Kon-tiki», «Reisen til julestjernen» og «Dr. Proktors prompepulver».

Se video med ham her.

Les mer om FRIKAR X her.

Foto: Antero Hein

04. desember 2019

Frihet under ansvar

Inspirert eller ikke, arbeidet må gjøres. Hvordan kan kunsten komme av noe annet enn livet? De døde skaper den ikke, skriver Aslak Aune Nygård.

Frihet under ansvar
29. november 2019

Høydepunkter fra årets likestillingskonferanse

Årets likestillingskonferanse stilte store spørsmål, og vi sitter igjen med innsikt, ideer og pågangsmot. Her er høydepunktene!

Høydepunkter fra årets likestillingskonferanse

Nye klassikere og like muligheter

Den Norske Opera & Ballett, Norsk Tipping og Talent Norges koreografisatsing skal vise vei i den internasjonale ballettverdenen og gi publikum et mangfold av historier skapt av og om kvinner og menn.

Koreografisatsingen