Drømmestipendet til FRIKAR X-talent

20.06.2019 / Blant 486 nominerte fra alle kommuner er det bare 13 dansere som får Drømmestipendet 2019 fra Norsk Tipping og Norsk kulturskoleråd. Vi gratulerer Eilif Hellum Noraker i FRIKAR X med Drømmestipendet!

Eilif er et resultat av FRIKARs talentutvikling fra barnenivå, og har klart å komme seg inn på det nasjonale talentprogrammet FRIKAR X. Du kan oppleve ham under «Draumefangaren» 26.-28. juli og 2.-4. august i Åbjøra-juvet.

I drømmen til Eilif heter det:
– Jeg håper å være med på ulike forestillinger som FRIKAR lager, for eksempel «Draumefangaren» i Åbjørauvet, som er en vandreforestilling langs og i et fossejuv hvor publikum kan komme tett innpå dansere i vill og vakker natur. Jeg drømmer om å være en brobygger mellom norsk tradisjonskultur og verden ellers, ved både ved å vise fram dansen og ved å formidle og få mer kunnskap om egen kulturarv. Jeg er interessert i å lære mer historie, så det kan bli spennende å gå i dybden på vår egen kulturarv.

Eilif har lang fartstid med FRIKAR: FRIKAR kulturskule i seks år, tre år på Toppidrett Frikar, tre år i FRIKAR jr før han kom med i talentprogrammet FRIKAR X scenisk folkedans i 2018. I september 2019 debuterer han for dansekompaniet FRIKAR i forestillingen GotoGuta.

Han hadde hovedrollen i åpningsseremonien under Ungdoms-OL på Lillehammer og spilte i filmene «Kon-tiki», «Reisen til julestjernen» og «Dr. Proktors prompepulver».

Se video med ham her.

Les mer om FRIKAR X her.

Foto: Antero Hein

20. august 2019

Valdres sommerballett satset stort

Unge talenter og profesjonelle stjerner ble samlet under årets sommerballett, hvor de i år satte opp en felles storsatsing med Valdres sommersymfoni.

Valdres sommerballett satset stort
17. desember 2018

Talent Norge inn i Nagelhus Schia Productions’ AMP

Talentprogrammet AMP - Aspirant Mentor Program vil tilby inntil åtte utvalgte talenter innen samtidsdans kunstnerisk egenutvikling og bredere kompetanse.

Talent Norge inn i Nagelhus Schia Productions’ AMP
04. mai 2018

Møt Mariama Slåttøy, danser i ArtEx

– Gjennom ArtEx har det vært deilig å erfare at jeg ikke står alene som ung kunstner.

Møt Mariama Slåttøy, danser i ArtEx