En helt spesiell utgave av Valdres sommersymfoni

16.05.2023 / Med en lang rekke internasjonale artister, og både store og intime konsertarenaer, ser Valdres sommersymfoni seg nødt til å avlyse årets festival slik den opprinnelig var tenkt. Samtidig gir myndighetenes gradvise gjenåpning av samfunnet og kulturfeltet håp for musikkelskere.

Valdres sommersymfoni planlegger nå en ny festival med flere konserter i slutten av juni. De unge musikerne i talentprogrammet Papillon vil være en viktig del av konsertprogrammet, sammen flere av Norges fineste musikere. De vil nå komme enda tetter på de profesjonelle musikerne og ta med seg erfaringer de vil trenge i fremtiden.

De kunstneriske lederne for festivalen forteller:
– Vi har en stund jobbet med ulike idéer til en alternativ festival, og med mindre utviklingen snur og offentlige begrensninger strammes inn igjen, er vi utrolig glade for å kunne si at det vil bli konserter for publikum under Valdres sommersymfoni! I disse utfordrende tidene gleder vi oss spesielt mye til å kunne dele musikalsk glede og en følelse av samhold. Dette blir en helt spesiell utgave av festivalen, sier Guro Kleven Hagen.

Marianna Shirinyan legger til:
– The possibility of doing an alternative festival is a delight for us. In this difficult time, it is a privilege to be able to mark the festival, give our public the musical joy and togetherness. This will be a very special edition of Valdres Sommersymfoni. Welcome to Valdres!

Den nye festivalen vil foregå 25.-28. juni i Valdres.

– Vi jobber på spreng, og vil presentere det alternative festivalprogrammet 15.mai. Vi gleder oss til å dele konserter som kan bevege publikum, glede musikkelskere og samtidig ivareta alle smittevernhensyn og gjeldende retningslinjer, sier Guro.



Kursene under Valdres sommersymfoni er blant Nord Europas største kurs for barn og unge som spiller klassisk musikk, men i 2020 er det dessverre ikke mulig å gjennomføre kursene i henhold til de gjeldende smittevernreglene. For Papillon-musikerne skulle kursene blant annet inneholdt orkesterspill og mesterklasser med dyktige pedagoger og utøvere. Som en kompensasjon for de avlyste kursene jobbes det nå for å gi dem digitale mestermøter i samme periode.

Papillon-musikerne i 2020 er:
Victoria Lewis, Katinka Nilssen, Rasmus Hella Mikkelsen (fiolin), Nord Kårason Fossnes (bratsj), Amalie Thing Helseth (cello), Ingrid Ose, Maria Ose (fløyte), Emilie Ravn Jensen (horn), Solveig Skogdal (fagott) og Johanna Ander Ljung (harpe)

Begge foto: Tom Henning Bratlie

29. juni 2023

Julie Røssland har signert med Askonas Holt Lies Askonas Fellowship Program

Julie Røssland har signert med Askonas Holt Lies Askonas Fellowship Program

Julie Røssland har signert med Askonas Holt Lies Askonas Fellowship Program

Voksenåsen Vokalakademi

Voksenåsen vokalakademi er et nordisk talentprogram for klassiske sangere.

Voksenåsen Vokalakademi

(WOYS) - The Wilhelmsen Opera Studio for Young Singers

WOYS er et program for unge sangere, som nylig har fullført sin operautdannelse og som står på terskelen til et profesjonelt liv.

(WOYS) - The Wilhelmsen Opera Studio for Young Singers