Endelig kan solister få følelsen av et profesjonelt strykeorkester i ryggen

06.05.2020 / Vil du være solist med TrondheimSolistene i egen stue? Kjenne på følelsen av å ha et profesjonelt strykeorkester i ryggen? I disse dager spiller Trondheimsolistene inn «Music Minus One» til bruk i hjemmeøving.

Foto: Trondheimsolistene

Øvingshverdagen er blitt snudd på hodet for mange strykertalenter de siste ukene, og TrondheimSolistene ønsker å bidra til den musikalske utviklingen som nå i stor grad må foregå hjemme og i isolasjon. Uttrykket «Music Minus One» er etablert fra tidligere, og består av innspillinger der det respektive instrumentet er fjernet. Talent Trondheim ønsker å ta opp denne tradisjonen med stykker for alle strykeinstrumentene fra Vivaldi, Bach, Ole Bull, Eccles med flere. 

Kunstnerisk leder for TrondheimSolistene, Geir Inge Lotsberg håper at initiativet kan gi inspirasjon og motivasjon til studenter i en utfordrende hverdag. 

– Vi ønsker å gi strykere, kanskje først og fremst unge, som i den nåværende situasjonen har måttet spille mye alene, muligheten for samspill. TrondheimSolistene spiller inn en samling med standard soloverk som vi vet mange øver på eller har lært seg tidligere. Vi spiller disse inn uten solostemmen slik at de kan opptre som solister med Trondheimsolistene hjemme i egen stue.

Prosjektkoordinator i Talent Trondheim, Åse Våg Aaknes er glad for at TrondheimSolistene strekker ut en hånd til unge talenter på denne måten.

– Talentene tilknyttet Talent Trondheim opplevde da koronakrisen inntraff at tilgang på øvingsrom, akkompagnement- og samspillsmuligheter og lignende forsvant over natten. Spilletimer kan til en viss grad løses digitalt, men det er likevel en krevende overgang å gå fra å ha et tett og aktivt talentmiljø rundt seg til å i stor grad sørge for inspirasjon og motivasjon alene. Dette er nok en utfordring for mange, og derfor er slike tiltak som TrondheimSolistene initierer nå kjærkomne og viktige.

29. juni 2023

Julie Røssland har signert med Askonas Holt Lies Askonas Fellowship Program

Julie Røssland har signert med Askonas Holt Lies Askonas Fellowship Program

Julie Røssland har signert med Askonas Holt Lies Askonas Fellowship Program

Voksenåsen Vokalakademi

Voksenåsen vokalakademi er et nordisk talentprogram for klassiske sangere.

Voksenåsen Vokalakademi

(WOYS) - The Wilhelmsen Opera Studio for Young Singers

WOYS er et program for unge sangere, som nylig har fullført sin operautdannelse og som står på terskelen til et profesjonelt liv.

(WOYS) - The Wilhelmsen Opera Studio for Young Singers