Ensemble Allegria med ny plate

30.11.2017 / Trenger du julegavetips? Hva med ArtEx-talentene i Ensemble Allegrias tredje plate, Mozart / Schoenberg, som gis ut i disse dager?

«Ensemble Allegria spelar som en enda klangkropp med lika många förenade viljor som de har musiker», skrev musikkritiker Magnus Andersson på sin blogg etter å ha hørt Ensemble Allegria fremføre Arnold Schönbergs Verklärte Nacht i 2012.

Nå kommer endelig deres innspilling av verket, med Berit Cardas som gjesteleder. I tillegg til Schönbergs verk, er også Mozart å høre på det nye albumet.

– Dualitet og tosomhet er tema på denne plata. I Schönbergs Verklärte Nacht finner vi det i den fortrolige nattlige samtalen mellom en mann og en kvinne i Richard Dehmels dikt med samme navn, mens i Mozarts verk skildrer de to solostemmene sammen et stort følelsesspekter, sier Maria Eikefet, daglig leder og fiolinist i Ensemble Allegria.

Allegrias forrige plate VOLT22 (LWC1082), med orkestermedlem Frida Fredrikke Waaler Wærvågen som cellosolist, ble nominert til Spellemannprisen i 2015. Også på den nye utgivelsen blir orkestrets egne musikere løftet frem i solistrollen. Denne gangen er det kunstnerisk leder Maria Angelika Carlsen som sammen med Marthe Husum briljerer i Mozarts Sinfonia Concertante.

– Vi er veldig fornøyde med den nye plata, og gleder oss til å gi den ut. Dessuten mener vi det er den perfekte julegave, avslutter Maria Eikefet med et smil.

CDen er allerede i salg hos LAWO Classics, og orkesteret hadde sin releasekonsert på Nynorskens hus 18. november.

Om de medvirkende på plata:

Maria Angelika Carlsen er en av landets ledende fiolinister, som i tillegg til å være konsertmester i Kringkastingsorkesteret er en ettertraktet kammermusiker.

Bratsjist Marthe Husum spås en lysende karriere, og er en av få norske musikere som blir invitert til orkestre som Verbier Festival Chamber Orchestra og Berliner Philharmoniker.

Berit Cardas spiller både fiolin og bratsj, og opptrer jevnlig som solist på begge instrumenter. Som medlem av Vertavokvartetten har hun holdt flere tusen konserter i inn- og utland og vunnet en rekke priser. Cardas er også en ettertraktet kammerorkesterleder.

Ensemble Allegria er et fremadstormende kammerorkester på internasjonalt toppnivå. Orkesteret, som ble dannet i 2007, har i løpet av årene bygget seg opp en solid karriere og vakt oppsikt med sitt lekne samspill og sin energiske virtuositet. Nå er de også del av Talent Norge-satsingen ArtEx.

Foto: Anna-Julia Granberg/Blunderbuss