Flere tusen søker seg inn til LIMPI. Nå viderefører Talent Norge samarbeidet

17.02.2021 / Siden 2018 har 37 LIMPI-talenter inngått kontrakter med store bransjeaktører. 3400 låter er skrevet og produsert av LIMPIs talenter siden oppstarten. 100 millioner streams på Spotify er sanger produsert av LIMPIs artister, låtskrivere og produsenter.  Kathrine Synnes Finnskog i Music Norway uttalte nylig at LIMPI er i ferd med å bygge et nytt økosystem i musikkbransjen. Nå viderefører Talent Norge det gode samarbeidet i to nye år.

– Vi opplever at Talent Norge har skjønt hva vi driver med, sier daglig leder i LIMPI Magnus Beite. 

Lillehammer Institute of Music Production and Industries (LIMPI) er et ettårig, praktisk talentprogram for 16 artister, 16 låtskrivere og 16 produsenter. Målet er at talentene skal være klare for å jobbe fulltid med musikk etter et intensivt år.

Talentene blir veiledet av låtskrivere og produsenter i verdenstoppen, blant annet Stargate og ledende bransjeaktører som Sony Music og Warner Chappell Music, som ikke bare deler sin egen kunnskap via workshops, men blir med studentene inn i studio.

Talent Norge har fulgt LIMPI siden oppstarten. Daglig leder i Talent Norge Maria Mediaas Jørstad forteller at det har vært inspirerende å følge utviklingen. LIMPI har etablert et talentutviklingsprogram på det aller høyeste nivå, flere av de ledende aktørene i bransjen har gått sammen om å løfte frem neste generasjon, og det gir imponerende resultater.

– De som kommer med i dette programmet får ta del i et helt unikt nettverk, i tillegg til at de får tilgang på enormt mye kunnskap. Dette er et program vi er svært stolte over å få være en del av, forteller Mediaas Jørstad.

LIMPI representerer det ypperste vi har av talent innen sitt område, og de makter å bringe talentene helt til topps i internasjonal konkurranse. Det er Talent Norges kjerneoppgave å støtte opp om slike miljøer.

Faglig leder i LIMPI Amund Bjørklund forteller at resultatene fra de to første kullene har vært over all forventning.

– Vi ser at det skjer en profesjonalisering av talenter som kommer sammen, jobber beinhardt i tverrfaglige team og får mengdetrening under veiledning av profesjonelle mentorer. LIMPI-talentene blir holdt til en høyere standard enn hva de er vant med fra tidligere, noe som gir dem stor selvtillit. Alt dette resulterer i at svært mange LIMPI-talenter får en fot innenfor bransjen, signerer kontrakter, jobber profesjonelt og skaper seg levedyktige karrierer.

Amund Bjørklund. Foto: Gabriel Miller

Verden begynner å følge med

 Det finnes mange musikkskoler i verden, men LIMPI er langt på vei i ferd med å bli det beste alternativet for låtskrivere, artister og produsenter som virkelig vil satse.

LIMPI har fått spesielt mye oppmerksomhet i USA, og i fjorårets kull finner vi flere amerikanske supertalenter som droppet ut av college for å komme til Lillehammer. Kull 2020/2021 er intet unntak. LIMPI har mottatt flere tusen søknader fra alle deler av verden. Det er det en grunn til, mener Bjørklund.

 – Den systematiseringen som skjer gjennom LIMPI-programmet, er helt essensiell for å utvikle talenter fra “good” til “great”. Verden begynner å følge med. Det er veldig kult at stadig flere får øynene opp for modellen og ser effekten av en-til-en mentoring, istedenfor å kjøre alle gjennom den samme kverna, forteller Bjørklund og legger til:

 – LIMPI er dessuten et attraktivt sted for våre mentorer. Vi får stadig henvendelser fra mentorer og bransjefolk som har lyst til å bidra. Samtlige har gitt oss tilbakemelding på det høye nivået blant talentene. I tillegg får mentorene energi, impulser og konkrete samarbeid ut av det. Det er en vinn-vinn-situasjon.


LIMPI-talentene Lise Sofie Reppen og Emily-Madelen Aarsheim står bak hitlåta til den kanadiske youtubestjernen Tate McRaes «Lie to me» med flere millioner avspillinger på Spotify. Foto: Henrik Granseth


Daglig leder i LIMPI Magnus Beite legger til at det er spennende å se hvordan det danner seg nye miljøer av folk som har gått på LIMPI.


– Noen samles i Stockholm, noen i Oslo, andre i London og Los Angeles. LIMPI bidrar til å skape god infrastruktur. Vi mener vi har gjort noe rett når talentene fortsetter å bruke hverandre og har med seg en kultur de deler og fortsetter å bruke i fremtiden, sier Beite.

– Essensielt å ha støttespillere som deler vår visjon

 LIMPI Mentor har siden 2018 hatt fokus på talentutvikling, musikkskapelse, nettverksbygging og entreprenørskap. I 2021/22 er planen å integrere business-delen av programmet i mentorordningen, forteller Beite.

 – Nå som vi går inn i en ny fase med Talent Norge prøver vi i større grad å ta business-delen av faget inn i mentormodellen, hvor vi tilpasser business-innholdet mer en-til-en, og bringer det ned på individnivå. Vi har fått med oss folk som er best i klassen til å drive dette, på lik linje med mentorene innen produksjon, forteller Bjørklund.

 Bjørklund og Beite understreker viktigheten av Talent Norges støtte, og mener samarbeidet har vært avgjørende for oppstarten og utviklingen av programmet.

– Talent Norge har satset på oss fra start. Vi opplever at de har støttet oss hele veien.  I tillegg får vi tilgang på Talent Norges klynger og tverrfaglige miljø, som har vært særdeles viktig og nødvendig for oss, sier Beite.

– Med LIMPI har vi laget et program hvor de beste talentene får jobbe med noen av de beste profesjonelle aktørene i verden, med mål om at programmet skal holde verdensklasse.

 – Da er det essensielt å ha støttespillere som deler vår visjon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



 

 

 














20. september 2022

Sebastian Vobes - Låtskriver

"Du kommer langt ved å bare være grei og ålreit, skriv og produser så ofte du kan, men gjør det med andre også! To/tre hoder er bedre enn ett."

Sebastian Vobes - Låtskriver
10. november 2020

– Dette er ikke litt av begynnelsen en gang, nå gjelder det å jobbe dobbelt så hardt

Låtskriverne Lise Sofie Reppen og Emily-Madelen Aarsheim står bak hitlåta til den kanadiske youtubestjernen Tate McRaes «Lie to me».

– Dette er ikke litt av begynnelsen en gang, nå gjelder det å jobbe dobbelt så hardt
23. september 2019

Talent Norges satsinger deler sin favorittmusikk

LIMPI-talenter deler sine beste hits til fredagsvorset!

Talent Norges satsinger deler sin favorittmusikk