Hele Norge synger nasjonalsangen digitalt

16.05.2023 / Vår nye samarbeidspartner Solistkoret har fått ærefulle oppdraget med å lede an når det norske folk samles digitalt på nasjonaldagen kl. 13 for å synge «Ja vi elsker». Søndag 10. mai inviterer kulturminister Abid Raja og nærmere tretti musikk- og sangorganisasjoner til en direktesendt generalprøve.

Nylig inngikk Talent Norge og Sparebankstiftelsen DNB i Det Norske Solistskors nyetablerte talentprogram Solistkoret UNG, en flerårig satsning hvor utvalgte talenter gis muligheter til opplæring og kompetansebygging innen ensemblesang.

17. mai er det Solistkoret som skal lede an i et historisk øyeblikk. Sannsynligvis har aldri før så mange nordmenn sunget på én gang som 17. mai 2020 kl. 13.00. «Generalprøven» skjer på Schous kulturbryggeri 10. mai klokken 18.00. Sendingene kan du følge her. 

– Vi gjør oss klare for denne merkelige 17. mai-feiringen, der vi heldigvis skal synge sammen! Da trenger vi en generalprøve, slik at alle får frisket opp 17. mai-sangene og er klare for å synge sammen på selve nasjonaldagen. Derfor inviterer vi til direktesendt allsang for hele Norge, med kulturminister Abid Raja og Det Norske Solistkor i spissen, forteller én av initiativtakerne til Hele Norge synger, kunstnerisk leder Paal Ritter Schjerven ved Popsenteret.

Bredt samarbeid
Hele Norge synger er dratt i gang av Koralliansen, Krafttak for sang og Popsenteret. I tillegg er 24 andre organisasjoner med som medarrangører. Hver søndag siden palmesøndag har «Hele Norge synger» arrangert direktesendt allsang klokken 18.

Søndag 10. mai vil Solistkoret ikke bare synge nasjonalsangen sammen med folket. De vil også sette folk i stemning med åtte andre tradisjonsrike 17. mai-sanger.

Sangene som Solistkoret synger søndag 10. mai er: 

  • Norge i rødt, hvitt og blått 
  • Vi ere en nasjon vi med
  • Ja, vi elsker – introdusert av Abid Raja – direkte på Søndagsåpent på NRK P1
  • Vi vandrer med freidig mot
  • Mellom bakkar og berg
  • Fagert er landet  
  • No livnar det i lundar 
  • Kongesangen/Gud sign vår konge god
  • Gud signe vårt dyre fedreland

– Det er viktig å bruke sang og musikk for alt det er verdt når vi er i en så spesiell situasjon som vi er i nå. Gjennom sangen kan vi møtes uten å møtes. Vi kan gjøre noe sammen uten å være sammen. Det å synge sammen skaper fellesskap, noe som er akkurat det vi trenger nå, sier Aadland Høen.

– Vi håper at det å synge sammen kan gi det norske folk en anledning til å føle samhold, selv om vi alle er i hvert vårt hjem. Sett på NRK den 10. og 17. mai, gå ut på balkongen, stå i vinduet eller i hagen og syng sammen med hele Norge, oppfordrer kunstnerisk leder Paal Ritter Schjerven.

Foto: Hele Norge synger

29. juni 2023

Julie Røssland har signert med Askonas Holt Lies Askonas Fellowship Program

Julie Røssland har signert med Askonas Holt Lies Askonas Fellowship Program

Julie Røssland har signert med Askonas Holt Lies Askonas Fellowship Program

Voksenåsen Vokalakademi

Voksenåsen vokalakademi er et nordisk talentprogram for klassiske sangere.

Voksenåsen Vokalakademi

(WOYS) - The Wilhelmsen Opera Studio for Young Singers

WOYS er et program for unge sangere, som nylig har fullført sin operautdannelse og som står på terskelen til et profesjonelt liv.

(WOYS) - The Wilhelmsen Opera Studio for Young Singers