– Helt konkret gir det meg muligheten til å ha et sted å jobbe, der jeg kan lage musikk i en kontinuerlig prosess

16.05.2023 / Karl Løftingsmo Pedersen er en av fem deltakere i Talent Norges nye PopUp-satsing, et ettårig program innen rytmisk musikk for ambisiøse 18- til 25-åringer som allerede holder høyt kunstnerisk nivå.

Foto: Annika Linn Homme

Karl Løftingsmo Pedersen er en komponist, tekstforfatter og artist fra Tromsø. Med bruk av improvisasjon, feltopptak og looping skaper Pedersen støyete og atmosfæriske låter som spiller på repetisjon og oppbygging. Han ser frem til mulighetene deltakelse i PopUp vil gi ham fremover.

– Helt konkret gir det meg muligheten til å ha et sted å jobbe, der jeg kan lage musikk i en kontinuerlig prosess i stedet for å være bundet til visse perioder i et studio, eller sitte i et hjørne av en knøttliten studenthybel. Håpet er at det å kunne jobbe mer jevnlig i skikkelige omgivelser vil hjelpe meg nærmere drømmen om å kunne produsere musikk til medier som film og spill. Det er nok litt tidlig å si noe om hva mentorordningen vil bety, men jeg ser umiddelbart frem til å kunne få en umiddelbar, second opinion på det jeg holder på med. I såpass eksperimentell og minimalistisk musikk kan det noen ganger være vanskelig å vite om et stykke er ferdig eller om det knapt er påbegynt.

I PopUp får Karl 8 timer med en mentor som han velger sammen med Talent Norge. I tillegg er 35 000,- øremerket til karriereutviklende aktiviteter som studiotid eller livespilling en viktig del av programmet. Deltakerne skal nå sette opp en aktivitetsplan i samråd med prosjektleder Øystein Skar i Talent Norge, for både valg av mentor og bruk av de økonomiske midlene. Karl får også tilgang til Talent Norges unike nettverk og fagsamlinger.

- PopUp skal styrke programdeltakernes sjanser til å leve av egen musikk, og vår målsetning er å hjelpe ambisiøse band og enkeltaktører, uansett bosted og bakgrunn til å lykkes. Programmet er unikt i sitt slag i Norge, sier prosjektleder i Talent Norge, Øystein Skar.

Karl er også kjent fra bandet Heave Blood & Die som har rukket å slippe tre album, turnert Norge opp og ned gjentatte ganger og kan skryte på seg festivaljobber som blant annet Øyafestivalen, Tons of Rock og Roskilde i Danmark.

– På den ene siden spiller jeg i rockebandet Heave Blood & Die, som har gitt ut flere album og turnerer støtt og stadig. På den andre holder jeg på med å utvikle en form for instrumental og improvisatorisk musikk – og det er dette som er mitt PopUp-prosjekt. Det bygger i stor grad på feltopptak og å bruke akustiske lyder for å trigge elektroniske elementer, sier Karl.

– Hvilke prosjekter ser du mest frem til i tiden fremover?

– Jeg har lyst til å lage en fullengder med dette fortsatt navnløse prosjektet. Og så holder vi på med en ny Heave Blood & Die-skive. Jeg kan si så mye som at det kommer til å bli en innspilling av ett eller annet slag.

Like muligheter

PopUp inngår i en rekke satsinger der Talent Norge sammen med Norsk Tipping arbeider aktivt for å sikre like muligheter for unge talenter innen kunst og kulturfeltet. Målsetningen er en mangfoldig og inkluderende kulturbransje. Talent Norge er til for å hjelpe unge mennesker med unike kunstneriske evner på veien mot en profesjonell karriere, og det er avgjørende at alle våre talenter uavhengig av bakgrunn møter en bransje med samme muligheter til å utøve sitt kunstneriske virke.

26. april 2023

Med en sterk faggruppe, ser PopUp etter talenter med store ambisjoner!

Talentprogrammet PopUp! hjelper 5 ambisiøse musikk talenter - både band og enkeltpersoner - til å ta det neste steget inn i musikk-karrieren.

Med en sterk faggruppe, ser PopUp etter talenter med store ambisjoner!
28. april 2023

PopUp 2023! – Talent Norge viderefører satsning innen rytmisk musikk! 

Søk PopUp 2023! Talent Norge søker 5 ambisiøse aktører i alderen 18 til 25, som innehar et høyt kunstnerisk nivå, til «PopUp» - et 1-årig program innenfor feltet rytmisk musikk. Både band og enkel

PopUp 2023! – Talent Norge viderefører satsning innen rytmisk musikk!
09. desember 2022

Fra PopUp til MUNCH-scenen.

Nina Ugland, Peder Niilas Tårnesvik og Hilja Løvik er alle deltagere i talentprogrammet PopUp. Kommende mandag står de på scenen for å dele erfaringer på fagsamlingen i regi av Talent Norge på MUNCH.

Fra PopUp til MUNCH-scenen.