Hilmar-talent Helga Myhr og bandet Morgenrode vant årets spellemann i folkemusikk

08.05.2020 / Debutalbumet med bandet Morgonrode vant Spellemann i kategorien folkemusikk/tradisjonsmusik.

Foto: Johannes Selvaag

– Å utvikle og skape er heilt essensielt i gleda mi av å drive med musikk. Alt frå å finne fram til ubrukte og gamle slåtteformer og setta saman til min eigen form, til å jobbe fram verk der ein kun tar utgangspunkt i klangmoglegheitene i hardingfela.  Musikkskriving for meg betyr også å jobbe fram ny og gamal musikk kollektivt i eit band, forteller Myhr i et intervju med TONO.

Hilmar-talentet ble i år nominert til
Spellemann i folkemusikk med ikke bare én, men to utgivelser. Debutalbumet med bandet Morgonrode vant Spellemann i kategorien folkemusikk/tradisjonsmusik.

Gratulerer med spellemann! Hvordan var det å motta den gjeve prisen i disse omstendighetene?

– Det føltes stort, men det var en veldig rar utdeling. Bandmedlemmene var hjemme hele dagen og det føltes ikke helt virkelig. Alt annet var så hverdagslig rundt oss. Men vi bor alle i samme oppgang, og fikk feiret litt sammen!

Hva nå, og hva er fokuset deres fremover?

– Morgonrode gav ut en ny plate i starten av april, så vi har hatt veldig fokus på denne. Som band mistet vi selvsagt litt konserter på grunn av korona, men vi gleder oss veldig til å reise rundt med den nye plata så snart vi får mulighet.

Du var også hilmar-talent i 2018 og 2019. Hva har dette programmet betydd for deg?

Det var veldig kjekt å få så mye støtte gjennom programmet. I tillegg fikk jeg muligheten til å jobbe en hel del med mentor Tuva. Prosessen vi hadde sammen resulterte i solo-plata mi.

29. juni 2023

Julie Røssland har signert med Askonas Holt Lies Askonas Fellowship Program

Julie Røssland har signert med Askonas Holt Lies Askonas Fellowship Program

Julie Røssland har signert med Askonas Holt Lies Askonas Fellowship Program

Voksenåsen Vokalakademi

Voksenåsen lanserer en helhetlig satsing for sangere i Norge og Norden som springer ut av den mangeårige satsing på stryk og blås.

Voksenåsen Vokalakademi

(WOYS) - The Wilhelmsen Opera Studio for Young Singers

WOYS er et program for unge sangere, som nylig har fullført sin operautdannelse og som står på terskelen til et profesjonelt liv.

(WOYS) - The Wilhelmsen Opera Studio for Young Singers