Hylende fans på Nasjonalballetten UNG-forestilling

23.06.2017 / Nasjonalballetten UNG har det siste året reist landet rundt med Patrick Kings’ Romeo og Julie, sammen med Kingwings Crew og Eli Kristin Hanssveen. Siste stopp var i Madrid i april, der det ble meldt om hylende fans utenfor sceneinngangen.

Nå er det Bygdøy og Oscarshall som står for tur, og fra 21. til 24. juni inntar danserne lystslottet med hele åtte forestillinger av På sommerslottet med Romeo og Julie. Forestillingen er Den norske opera og ballett sin gave til H.M. Dronningens 80-årsdag.

I perioden 19. mai til 10. juni medvirket også Nasjonalballetten UNG i Don Quixote sammen med Nasjonalballetten på Hovedscenen i Operaen. I tillegg vil flere av danserne fra 21. til 25. juni være med i Alexander Ekmans helt nye produksjon ROOMS.

Undervegs har det blitt avholdt nasjonale og internasjonale auditioner og fire nye norske dansere blitt tatt opp til Nasjonalballetten UNG. Hvem dette er blir lansert til høsten.

Nasjonalballetten UNG er Nasjonalballettens ungdomskompani. Kompaniet får støtte av Talent Norge, Sparebankstiftelsen DNB og Skipsreder Tom Wilhelmsens stiftelse. I tillegg bistår Statkraft med turnemidler.