Inspirerende om inspirasjon på ArtEx-samling

30.11.2017 / 24. og 25. november ble det arrangert ArtEx-samling med tema inspirasjon. Fredag var åpen dag for alle Talent Norges satsinger, og fant sted på Barnekunstmuseet i Oslo.

Det å være inspirert spiller en viktig rolle når man skal jobbe kreativt. Selv om inspirasjon ikke kan tvinges frem, er det likevel spennende å drøfte hva som ser ut til å fremme kreativitet og hva som hindrer den. Både diskusjoner og foredrag var derfor spennende å følge under fagsamlingen.

– Mange viktige tema knyttet til inspirasjon ble satt på agendaen disse to dagene. Blant annet ble det diskutert hvordan vi havner i flytsonen, betydningen av risiko, og hvordan balansen mellom den skapende kunstneren og kritikeren er, forteller prosjektleder for ArtEx Monica Borg Fure.

Bidragsytere på den åpne dagen var Wolfgang Plagge (pianist, komponist og medlem i ArtEx sitt faglige råd), Arne Carlsen (BI-professor) og Suzanne Osten (dramatiker, regissør, professor, æresdoktor og ArtEx-mentor).

– Responsen fra deltakerne var god og det ble mange gode diskusjoner i etterkant av foredragene. Jeg håper og tror alle gikk hjem litt mer inspirerte og reflekterte enn da de kom, avslutter Borg Fure.

Neste ArtEx fagsamling blir i mars 2018.