Intensive mesterklasser for pianotalenter

16.05.2023 / Under Festspillene i Bergen er det igjen tid for fem dager med mesterklasser for unge talenter ved Prof. Jiri Hlinka Klaverakademi. Klassene ledes av Marianna Shirinyan, Leif Ove Andsnes og Håvard Gimse.

Nikita Khnykin og Olaf Andreas Strand, som allerede er deltakere ved mentorprogrammet ved Prof. Jiri Hlinka Klaverakademi, skal sammen med seks utvalgte internasjonale talenter delta på mesterklassene.  

- Etter nok et år med undervisning står det enda klarere for meg hvor etterlengtet Klaverakademiets tilbud er, sier Christian Ihle Hadland, en av akademiets kunstneriske ledere. Han fremhever det høye nivået blant studentene, samt gleden og konsentrasjonen de viser gjennom den intense fordypningen i egen og andres utvikling.   

Til mesterklassene i juni er deltakerne blitt oppfordret til å bringe med seg repertoar inspirert av folkemusikk. I Kabuso vil hardingfelespiller, Knut Hamre og pianist Geir Botnen innvie deltakerne i den norske folkemusikken gjennom en leksjon som de har kalt «Møte med Hardanger og folkemusikken». 

Mesterklassene foregår på Rekstensamlingene, hvor deltakerne også bor og øver. De får ta del i et unikt internasjonalt felleskap, hvor fordypning i pianoet og vennskap står i høysete. I løpet av de fem dagene mesterklassene varer, vil deltakerne få anledning til å være med på Festspillkonserter, sightseeing i Bergen og besøk til Troldhaugen.  

Mesterklassene er åpne for publikum og har gratis adgang. Resultatene av mesterklassene kan høres på konsert i Rekstensamlingene, onsdag 6. juni kl 14.00 og i Kabuso i Øystese under festivalen Hardingtonar, torsdag 7. juni kl 18.00. Se Prof. Jiri Hlinka Klaverakademis nettside for mer informasjon. 

Mesterklassene arrangeres i samarbeid med Festspillene og Hardingtonar. Konserten på Rekstensamlingene inngår i Festspillenes program, det samme gjør mesterklassene. 

Prof. Jiri Hlinka Klaverakademi er støttet av Talent Norge og Stiftelsen Kristian Gerhard Jebsen.  

Les mer om talentprogrammet her.

Foto: Prof. Jiri Hlinka Klaverakademi