Johan Dalene valgt ut som ett av syv talenter til det prestisjetunge BBC-programmet “New Generation Artists”

10.05.2019 / “New Generation Artists” skal fremme og synliggjøre noen av verdens beste unge musikere ved starten av deres internasjonale karriere.

Fiolinist og Crescendo-deltaker Johan Dalenes internasjonale karriere er i ferd med å nå nye høyder. Denne uken annonserte BBC Radio 3 at Dalene er en av syv musikere over hele verden som er blitt valgt ut til å delta i det prestisjetunge programmet “New Generation Artists”, bare noen uker etter at han signerte internasjonal managementavtale med Enticott Music Management.

– Jeg søkte på programmet gjennom managementet mitt, og to personer fra BBC kom for å overvære en konsert jeg gjorde i Stockholm. Et par måneder senere fikk jeg vite at jeg hadde kommet inn på programmet, sier en stolt Dalene over telefon.

“New Generation Artists” ble etablert i 1999 med formål å fremme noen av verdens beste unge musikere ved starten av deres internasjonale karriere. I løpet av 20 år har ordningen fremmet en rekke store navn, blant annet fiolinist Janine Jansen, mezzosopran Alice Coote og perkusjonist Colin Currie.

Gjennom det to-årige programmet får talentene mulighet til å opptre på noen av Storbritannias mest prestisjetunge spillesteder og festivaler, gjøre studioopptak hos BBC i London og spille med BBC’s egne orkestre, for å nevne noe.

I følge Dalene har talentprogrammet Crescendo vært et viktig springbrett til en internasjonal karriere, og roser nabolandet for å være enormt dyktige på talentsatsning.

Jeg er fascinert av arbeidet som blir gjort for å fremme unge talenter, og jeg synes det er flott å se at det gir resultater! Gjennom Crescendo har jeg fått muligheten til å spille på betydningsfulle arenaer som Festspillene i Bergen, mentorene har gitt meg uvurderlig veiledning, og jeg har knyttet kontakter for livet, sier Dalene.

Foto: Nicolaj Lund Photography

29. juni 2023

Julie Røssland har signert med Askonas Holt Lies Askonas Fellowship Program

Julie Røssland har signert med Askonas Holt Lies Askonas Fellowship Program

Julie Røssland har signert med Askonas Holt Lies Askonas Fellowship Program

Voksenåsen Vokalakademi

Voksenåsen vokalakademi er et nordisk talentprogram for klassiske sangere.

Voksenåsen Vokalakademi

(WOYS) - The Wilhelmsen Opera Studio for Young Singers

WOYS er et program for unge sangere, som nylig har fullført sin operautdannelse og som står på terskelen til et profesjonelt liv.

(WOYS) - The Wilhelmsen Opera Studio for Young Singers