Juniorsolistene i samspill med orkester fra Hong Kong

25.02.2019 / Trondheimsolistenes rekrutteringsorkester, Juniorsolistene, spilte 10. februar konsert på Ringve Museum med samarbeidsorkesteret Musicus Inspires! Ensemble fra Hong Kong. Bratsj-brødrene er også tildelt egen akkompagnatør gjennom Kammermusikkskolen.

Juniorsolistene er Trondheimsolistenes rekrutteringsorkester og består av 18 talentfulle strykere i alderen 16-20 år. Medlemmene kommer fra hele Midt-Norge, fra Molde i sør til Mosjøen i nord. Med prosjektet «Kammermusikkskolen» får de en unik mulighet til å spisse og forbedre sine prosjekter de neste tre årene.

25. - 27. januar var det øvingshelg for forberedelse av repertoar. Allerede 10. februar var det konsert på Ringve Musikkmuseum, med gjester helt fra Hong Kong. Trondheimsolistene innledet i fjor et samarbeid med organisasjonen Musicus Inspires og spilte på deres festival i Hong Kong i november. Nå i februar kom det ti ungdommer derfra for å spille med Juniorsolistene, og om ikke lenge er målet at Juniorsolistene skal få spille med dem i Hong Kong.

Et slikt samspill på tvers av landegrenser og kulturer er ekstra inspirerende. Etter forarbeid og øvingshelger på hver sin kant, møttes de under ledelse av fiolinist Sigmund Tvete Vik og øvde intenst sammen i tre dager. Det ble en veldig flott konsert, sier administrativ leder i Trondheimsolistene, Steinar Larsen.

Hovedtyngden var på nordisk og kinesisk musikk, men de spilte også en sats fra Mozarts klaverkonsert i d-moll med supertalentet Cheong Hoi-leong som solist. Ekstra godt passet det med stykket «Joy of Spring» som alltid spilles i tilknytning til kinesisk nyttår som var den 5. februar. Prosjektet ble selvfølgelig avsluttet med aketur i Bymarka, kun én av ti fra Hong Kong hadde sett snø før!

Solist i samspill, akkompagnement og coaching med pianist
Utvalgte talenter fra Kammermusikkskolen blir tildelt ekstra ressurser i form av egen akkompagnatør som følger dem over et lengre tidsrom. I denne omgangen er det Elias og Andreas Grimstrad, som utgjør duoen Bratsj-brødrene som vil får denne muligheten. Profesjonell akkompagnatør Mona Spigseth vil følge og coache dem dette semesteret. Timene vil blir lagt i sammenheng med Unge Musikeres samlinger.

Les mer om Kammermusikkskolen her.

Foto: Ole Wuttudal

29. juni 2023

Julie Røssland har signert med Askonas Holt Lies Askonas Fellowship Program

Julie Røssland har signert med Askonas Holt Lies Askonas Fellowship Program

Julie Røssland har signert med Askonas Holt Lies Askonas Fellowship Program

Voksenåsen Vokalakademi

Voksenåsen vokalakademi er et nordisk talentprogram for klassiske sangere.

Voksenåsen Vokalakademi

(WOYS) - The Wilhelmsen Opera Studio for Young Singers

WOYS er et program for unge sangere, som nylig har fullført sin operautdannelse og som står på terskelen til et profesjonelt liv.

(WOYS) - The Wilhelmsen Opera Studio for Young Singers