Klart for Talentakademi i nord!

16.05.2023 / Sammen med Festspillene i Nord Norge og Sparebank1 Nord-Norge Samfunnsløftet, inviterer vi til Talentakademi under Festspillene i Nord Norge 19. -26. juni! Samtidig er flere av satsingene tilstede og står på programmet under festivalen.

Talentakademiet samler talenter og prosjektledere fra hele den nordnorske klyngen i Festspillbyen Harstad. Over tre dager arrangeres det workshops innenfor alle kunstformer, utviklet for å passe alle talenter uavhengig av kunstpraksis.

 Talentakademiet er et sted å møtes, bli kjent, utveksle kunnskap og introduseres for nye kunstnerskap og metoder. Akademiet er åpent for prosjektledere og alle talenter knyttet til Talent Norges satsinger i Nord-Norge. Deltagere får dekket reise og opphold, samt mulighet til å delta på Festspillene, der flere av satsingene viser sine arbeider.

Elle Sofe Sara fra talentsatsingen Nye Fortellinger i regi av Mer Film er festivalprofil og står for festivalens åpningsforestilling Vástádus eana - The answer is land, en vandreforestilling som starter utendørs ved Harstad kirke og tar publikum med på en gåtur som ender opp på hovedscenen i Harstad kulturhus. 

Det blir premiere for mentorordningen Open Call, i regi av Festspillene. Talentene fra Hålogaland Teaters talentsatsing medvirker i Bølgebrus, en interaktiv teateropplevelse der barna får undre seg over havets mysterier på reise gjennom den magiske havparken. Mathilde Cayers, tidligere talent i RadArts talentsatsing UREDD, deltar med New Religion, en science fiction danseforestilling hvor kunstig intelligens får en gudelignende autoritet over menneske. På programmet står også Pijar, fra Insomniafestivalens talentsatsing Cloud Exit, og Heave Blood and Die og Benjamin Mørk, fra Varangerfestivalens talentsatsing.

Akademiprogram
Petur Jonasson – digital workshop om musikk og kunsts innvirkning på vår persepsjon, oppmerksomhet og minne. (Avholdes på engelsk).
Nina Wester – workshop om kunstnerisk research og hvordan anvende dokumentarisk materiale i kunstprosjekter.
FUTURE FARMERS – digital workshop om tverrkunstnerisk samarbeid.
Liv Hanne Haugen – workshop om hvordan fortelle historier. 
Sparebank1 Nord-Norge – workshop om alt det ikke-kunstneriske ved å være kunstner: Økonomi, organisering og entreprenørskap. 
Sara Marielle Gaup
Luohti/Joik, workshop med teoretisk, samfunnsmessig og praktisk innføring i joik.

Den nordnorske klyngen består av: Insomniafestivalen, Riddu Riddu, MerFilm, RadART;UREDD, Nordnorsk Kunstnersenter, Arktisk Fillharmoni, Varangerfestivalen, Hålogaland Teater og Festspillene i Nord-Norge. Festspillene i Nord-Norge har koordineringsansvar for klyngen og det regionale samarbeidet mellom talentsatsningene i nord i 2021.

 Talentakademiet er knyttet til NORDAFØRR, en møteplass under Festspillene der kunstnere fra nord kan presentere sitt arbeid, utvide sitt internasjonale nettverk og kan skape grunnlag for nye kreative samarbeid på tvers av sjangre og landegrenser.

 

Om den nordnorske talentklyngenTalent Norge og SpareBank 1 Nord-Norge Samfunnsløftet arbeider for at de aller beste kunst- og kulturtalentene får tilgang til gode talentprogram der de bor. Det regionale samarbeidet støttes blant annet gjennom å legge til rette for synergier mellom satsingene i regionen. Samarbeidet skal bidra til at de nordnorske lokalmiljøene fortsetter å være attraktive og inspirerende for nasjonale og internasjonale kunstnere. 

 

Kontakt og mer informasjon
Påmelding til Talentakademiet gjøres her. 


For mer informasjon om Talentakademiet, ta kontakt med klynge-koordinator Eirin Lindtner Storesund,
eirin.lindtner@festspillnn.no, Festspillene i Nord-Norge.

Om Talentakademiet.

Om Open Call

Om talentutvikling i Nord-Norge