Klassisk karantene og Dirigentløftet

04.05.2020 / Les mer om tilbudene som er igangsatt for å motivere og oppmuntre dirigentstudenter i en utfordrende hverdag.

Fredag 17.april ble årets første webinar for unge dirigenter arrangert på Klassisk Karantene til stor suksess. Dirigentene Sascha Goetzel og Eivind Gullberg Jensen er verter for seminarrekken som arrangeres annenhver uke frem mot juni 2020.

Tilbudet er et av mange som nå er igangsatt for å motivere og oppmuntre dirigentstudenter i en utfordrende hverdag. Prosjektleder i breddesatsingen til Dirigentløftet og initiativtaker til Klassisk karantene, Eline Melgalvis, forteller mer om prosjektet:

– De fleste musikkstudenter har anledning til å øve på instrumentene sine hjemme. Det har ikke dirigenter, og er ekstra utsatt. Det har derfor vært viktig for oss å gjøre noe spesielt rettet mot dirigenter, forteller hun.

I tillegg til mesterklasser, talks og seminarer, blir det fortløpende publisert nyttige artikler skrevet av en rekke fremtredende dirigenter.

Artiklene finner du her. 

– Bjarte Engeset, Ole Kristian Ruud og Trond Husebø er blant bidragsyterne. Christian Eggen har skrevet en artikkel om samtidsmusikk og innstudering av ny musikk, og vi har publisert en serie i tre deler om å bygge tillit gjennom musikk ført i pennen av James Gaffigan. Om få dager publiserer vi en artikkel av Joshua Weilerstein om musikkformidling. Nye dirigenter og artikler vil publiseres ukentlig, forteller hun.

Klassisk Karantene har på kort tid blitt en stor, internasjonal suksess med besøkende fra hele 76 land og over 15 000 leste artikler. Under årets første mesterklasse deltok dirigentstudenter fra hele verden.

– Dirigenter fra blant annet Singapore, Wien og England har koblet seg på. Dirigenter over hele verden er alene, men likevel sammen.

Få også med deg klassisk karantene med tidligere ArtEx-talent Ole Christian Haagenrud imorgen. 

OM DIRIGENTLØFTET
Vis mer

 

29. juni 2023

Julie Røssland har signert med Askonas Holt Lies Askonas Fellowship Program

Julie Røssland har signert med Askonas Holt Lies Askonas Fellowship Program

Julie Røssland har signert med Askonas Holt Lies Askonas Fellowship Program
02. juni 2023

Orkester programmering - en panelsamtale

Torsdag 01. juni åpnet Dirigentløftet, Music Norway og Musikkforleggerne Flagstad-rommet hos Den Norske Ballett og Opera, for samtaler og møter mellom komponister, dirigenter og musikkforlag!

Orkester programmering - en panelsamtale

Voksenåsen Vokalakademi

Voksenåsen vokalakademi er et nordisk talentprogram for klassiske sangere.

Voksenåsen Vokalakademi