KonstKnekt i internasjonalt samspill

16.08.2019 / Talentene i Konstknekt har hatt en hektisk sommer, med samling i Italia, konsert og filmopptak i Spania sammen med stjernedirigent Gustavo Dudamel.

I midten av juli dro ni KonstKnekt-talenter til Bettola i Italia. Her spilte de sammen med ni musikere fra Tyskland og Italia. Her deltok Christoph Hartmann, Luiz Felipe Coelho og Walter Küssner fra Berliner Philharmoniker, og professor Øyvind Gimse som er «faste mestere». I tillegg var Mathias Pineira (horn) solo i Bayerisch Rundfunk, Fabian Dirr, solo-klarinett i Dresden, Giorgio Mandolesi, solo-fagott i Orchestre Paris og Ulrich Woll på kontrabass og Martin Stegner på bratsj, som begge fra Berliner Phil.

– Vi hadde intense øvingsdager hvor vi jobbet med tre fulle konsertprogram. Vi avsluttet uken med konserter fredag, lørdag og søndag, sier leder for KonstKnekt, Bjørn Nessjø, som er godt fornøyd med samlingen.

Samarbeid med Dudamel og Mahler Chamber Orchestra
Tidligere i vår hadde KonstKnekt et samarbeid med Gustavo Dudamel i Princeton, USA. Dette dannet grunnlaget for den videre reisen til Barcelona 4.-11. august.

– Vi ble invitert til et nytt samarbeid med Dudamel. Denne gang i Barcelona og et samarbeid med Mahler Chamber Orchestra, sier Nessjø. – Vi gleder oss stort over dette, og ser frem til å fortsette dette gode samarbeidet, legger han til.  

I Barcelona deltok også andre unge musikere fra flere akademi – blant annet Venezuela, Kina, USA og Spania. I tillegg til en utekonsert ved Festival Castell Peralada gjorde de lydopptak én dag og videoopptak én dag. På programmet sto Mahlers 1. symfoni, og Mendelssohns En Midtsommernattsdrøm. Her deltok også den spanske skuespilleren Maria Valverde, to sangsolister og et stort jentekor.

På bildet: KonstKnekt-talentene Ingeborg og Tone, med Gustavo Dudamel
Foto: KonstKnekt

29. juni 2023

Julie Røssland har signert med Askonas Holt Lies Askonas Fellowship Program

Julie Røssland har signert med Askonas Holt Lies Askonas Fellowship Program

Julie Røssland har signert med Askonas Holt Lies Askonas Fellowship Program

Voksenåsen Vokalakademi

Voksenåsen vokalakademi er et nordisk talentprogram for klassiske sangere.

Voksenåsen Vokalakademi

(WOYS) - The Wilhelmsen Opera Studio for Young Singers

WOYS er et program for unge sangere, som nylig har fullført sin operautdannelse og som står på terskelen til et profesjonelt liv.

(WOYS) - The Wilhelmsen Opera Studio for Young Singers