Kvartetten Hollow Hearts utmerker seg internasjonalt, og gir ut sitt tredje album i høst

21.05.2019 / Under Varangerfestivalen i fjor vant Hollow Hearts Nord-Norges største talentpris, Arctic Talent. Til høsten gir kvartetten ut sitt tredje album, og reiser på Europa-turné.

– Med usedvanlig sterk vokal, svært dyktige musikere og en låtskriver-teft juryen sjeldent har opplevd, tror vi at dette bandet er klare for større oppgaver både i Norge men også i utlandet, uttalte Robert Lundgren, jurymedlem og festivalsjef for Varangerfestivalen 2018. Ett år senere er kvartetten klar for sitt tredje plateslipp og Europa-turné.

I 37 år har Varangerfestivalen presentert musikk av høyeste kvalitet helt nordøst i landet. Gjennom talentprogrammet Varanger Talent Academy har festivalen som mål å være talentenes viktigste støttespiller og bidra til at det skapes nye nettverk og samarbeid.

Foruten talentprisen og musikkstipendet Arctic Talents, består talentprogrammet av bestillingsverket Northern Soul, samt Varanger Sessions, urpremierer som gis en levetid også etter festivalen. Det tredelte talentprogrammet er finansiert og muliggjort av Talent Norge, Kulturnæringsstiftelsen SpareBank 1 Nord-Norge og Eni Norge.

– Vårt mål er å synliggjøre og løfte frem nord-norske talenter, og vise at det går an å leve av musikk her i Nord. Det bor til sammen 6000 mennesker i Vadsø, og vi er bare tre personer som arrangerer hele festivalen. Det er helt unikt at vi får gi ut Nord-norges største talentpris! sier produsent for Varangerfestivalen, Isabell Strande Kiil.

Kvartetten har blitt fulgt tett opp av festivalen det siste året, der de har jobbet strategisk med alt fra søknadsskriving til booking av konserter.

Vi har sett at Arctic Talent-stipendet bidrar sterkt til å løfte fram artister både nasjonalt og internasjonalt. Det er en hjelpende hånd som gir musikerne anledning til å fokusere på det som er viktigst, nemlig musikken, forteller Kiil.

I september står blant annet Øst-Europa for tur. Vokalist og bassist i Hollow Hearts, Ida Karoline Nordgård, ser frem til å presentere musikken for et internasjonalt publikum.

– Det er veldig spennende å se hvordan det går fremover. Vi hadde litt PR på den forrige skiva vår i Tyskland, Østerrike og Sveits, og vi har fått veldig god respons. Dette er et publikum som er svært mottakelig for musikken vi lager, forteller Nordgård.

Hun understreker at talentprisen har vært avgjørende for å tørre å satse internasjonalt.

– Ikke bare er det en stor anerkjennelse å motta Nord-Norges største talentpris. Stipendet gjør det også mulig å finansiere en ordentlig turné. Om en måned uteksamineres tre av bandmedlemmene fra musikkonservatoriet i Tromsø, og da blir det fullt fokus på Hollow Hearts. Det blir veldig spennende!

Kiil roser kvartetten for å være særdeles profesjonelle både musikkfaglig og adiminstrativt.

– Hollow Hearts har i løpet av kort tid oppnådd mye. De gir ut sin andre plate i høst, planlegger Europa-turné, og er allerede booket inn på noen av Norges største festivaler. Jeg har sterk tro på bandet. De er rett og slett herlige mennesker å jobbe med!

 
Foto: Terese Samuelsen

 




29. juni 2023

Julie Røssland har signert med Askonas Holt Lies Askonas Fellowship Program

Julie Røssland har signert med Askonas Holt Lies Askonas Fellowship Program

Julie Røssland har signert med Askonas Holt Lies Askonas Fellowship Program

Voksenåsen Vokalakademi

Voksenåsen vokalakademi er et nordisk talentprogram for klassiske sangere.

Voksenåsen Vokalakademi

(WOYS) - The Wilhelmsen Opera Studio for Young Singers

WOYS er et program for unge sangere, som nylig har fullført sin operautdannelse og som står på terskelen til et profesjonelt liv.

(WOYS) - The Wilhelmsen Opera Studio for Young Singers