Lansering av talentprogrammet AMP i Bærum Kulturhus

25.09.2019 / Nagelhus Schia Productions AMP skal styrke den profesjonelle dansesektoren og løfte Norge på kulturkartet.

Onsdag var det duket for lansering av Nagelhus Schia Productions AMP - et nasjonalt talentprogram for samtidsdans med mål om å fange opp de beste danserne og bidra til å utvikle deres kunstneriske talent. Programmet er et samarbeid mellom NSP og Bærum Kulturhus.

– Vi har plukket ut åtte fantastiske dansere til AMP. De er allerede eksepsjonelle, men vi ønsker å gi dem mulighet til å vokse enda mer og få mulighet til å blomstre og fylle sitt potensiale. De er allerede godt igang med å jobbe med Daniel Proietto, en prisbelønt danser og koreograf jeg selv har jobbet masse med, fortalte en entusiastisk initiativtaker og prosjektleder, Guro Nagelhus Schia.

Nagelhus Schia Produksjoner er Norges tredje nasjonale dansekompani med fast offentlig bevilgning. Nagelhus Schia og assisterende leder Vebjørn Sundby er begge dansere og koreografer med lang fartstid, og høy profil på den nasjonale og internasjonale samtidsdans-scenen. De åtte talentene vil gjennom 12 måneder delta i et kunstnerisk veilednings- og kompetanseutviklingsprogram, inkludert et mentorprogram.

Talentene skal både jobbe med egne forestillinger samt følge og delta i hovedensemblets produksjoner. Målet er å styrke den profesjonelle dansesektoren og løfte Norge på kulturkartet.

– Dette blir et spennende og rikt år, og talentene skal få bryne seg på mange forskjellige uttrykk, forsikret Nagelhus.

Dette er talentene:

  • Anna Einemo Froysland
  • David Forsberg
  • Vilja Kwasny
  • Jørgen Benjamin Windborg Larsen
  • Hanne Elisabeth Svenning
  • Stian Bergdølmo
  • Judith Arupa
  • Nadege Kubwayo

AMP er støttet av Talent Norge, Sparebankstiftelsen DNB, Akershus Fylkeskommune og Bærum kommune, som alle fikk si noen ord under dagens lansering. Vår egen Maria Mediaas Jørstad hadde bare lovord å komme med:

– Dere har ekstraordinære internasjonale karrierer bak dere, Guro og Vebjørn. Dere tar med dere nettverk og kompetanse og etablerer et eget dansekompani. Det er oppsiktsvekkende i norsk dansehistorie. Jeg er helt sikker på at dere har enormt mye å bidra med, og når jeg hører om alt det spennende de åtte danserne skal få være med på, kan jeg ikke vente med å få se! Talent Norge skal bygge ledende talentsatsinger innenfor alle sjangre, og vi er veldig stolte av å få være en del av AMP. Gratulerer med dagen!

18. mai 2020

Soloarbeidet i TILT Grow i gang

I en spesiell tid har Panta Rei Danseteater fokusert på å se fremover og finne gode og alternative løsninger for å opprettholde aktiviteten.

Soloarbeidet i TILT Grow i gang
13. mai 2020

Nasjonalballetten søker nye kvinnelige stemmer

Med den nye koreografisatsingen ønsker Nasjonalballetten å se til at framtidens koreografer får like muligheter – uavhengig av kjønn.

Nasjonalballetten søker nye kvinnelige stemmer
29. april 2020

Se Nagelhus Schia Productions og AMP-dansernes nye dansevideo

Den nye dansevideoen er et resultat av at de som mange andre i bransjen er tvunget til å tenke helt nytt.

Se Nagelhus Schia Productions og AMP-dansernes nye dansevideo