–Like muligheter er ett av våre hjertebarn

03.04.2019 / –Vi er imponert over hvor systematisk Talent Norge har nærmet seg denne problemstillingen, og hvor tydelig de har klart å formulere målsettingene i kvinnesatsingen, sier Åsne Havnelid. Hun er administrerende direktør i Norsk Tipping, som er en av bidragsyterne til Talent Norge.

Hva var motivasjonen deres for å bli en bidragsyter til Talent Norge?
–Norsk Tipping har en sterk tilknytning til norsk kulturliv gjennom spillemidlene. Visjonen vår er å gi drømmen en sjanse, og for oss var det en naturlig forlengelse å støtte Talent Norges arbeid for å løfte frem neste generasjons kulturutøvere. Det er hardt nok som det er å nå gjennom basert på vilje og talent, og for oss som selskap er det meningsfylt å bidra til å gi noen det lille ekstra løftet som trengs for å lykkes.

Er det et konkret prosjekt eller kulturfelt dere støtter? 
Like muligheter er ett av våre hjertebarn. Vi har involvert oss på dette feltet i idretten, og derfor er det naturlig at vi også støtter Talent Norges kvinnesatsing. Vi er imponert over hvor systematisk Talent Norge har nærmet seg denne problemstillingen, og hvor tydelig de har klart å formulere målsettingene sine. Det blir svært spennende å se resultatene av den første treårige satsingen innen film- og TV-bransjen.

I tillegg til kvinneløftet har vi valgt å involvere oss i Frikar X-programmet, der nyutdannede norske bevegelsesutøvere med ambisjon om å nå ut i verden får tett oppfølging. Frikar X gir dem en plattform å videreutvikle seg på, og i tillegg får de verdifull profesjonell erfaring og nettverk. Vi har også stor sans for Frikars måte å utfordre kulturbegrepet på, ved å inkludere grener som parkour og nysirkus i satsingen sin.

Hva betyr kultur for deg?
–Kultur gir meg påfyll, kreativitet og avkobling i en ellers hektisk tilværelse. Det gir meg mulighet til å bruke sansene mine på andre områder, og gir meg inspirasjon i hverdagen. Betydningen av kultur er stor i alle samfunn. Det så jeg veldig tydelig da jeg jobbet i Røde Kors, og reiste til krevende områder i verden. Kultur var da et lyspunkt, som ga menneskene håp i en vanskelig situasjon. Vi trenger alle denne typen opplevelser, om det nå er sang, dans, teater, litteratur, kunst, film, bilder eller andre kulturelementer.

Foto: Caroline Roka

Wilhelmsen-akademiet / Nasjonalballetten

Wilhelmsen-akademiet er Nasjonalballettens satsing på unge ballettalenter, og den første talentsatsingen av sitt slag i Norge.

Wilhelmsen-akademiet / Nasjonalballetten
17. september 2022

Live Skullerud - Dansekunstner

"Det har vært spennende å få et innblikk i hva som rører seg i andre deler av kultur- og idrettsfeltet. Det gir meg følelsen av at jeg enklere kan løfte blikket ut av min egen boble i dansefeltet."

Live Skullerud - Dansekunstner
23. august 2022

Programmet Sammen om Like Muligheter lansert på Arendalsuka

Tore Øvrebø og daglig leder i Talent Norge Maria Mediaas Jørstad stod sammen på scenen under Arendalsuka for å lansere et femårig program som skal styrke inkludering innenfor kunst, kultur og idrett.

Programmet Sammen om Like Muligheter lansert på Arendalsuka