Maria Sødahls spillefilm «Håp» er nå i opptak

06.02.2019 / «Håp» er den første filmen utviklet i talentprogrammet Filmskapere som er satt i produksjon. Maria Sødahl står både for manus og regi, og i rollene finner du Andrea Bræin Hovig og Stellan Skarsgård.

– Jeg har sjelden lest et så rørende og engasjerende manus som «Håp» av Maria Sødahl, og jeg tror dette blir en film som vil nå et stort publikum både her hjemme og internasjonalt. Takket være tilskuddet fra Talent Norge har vi kunnet gjøre en langt grundigere prosjektutvikling enn hva som er vanlig, noe som bl.a. har gitt seg utslag i omfattende arbeid med skuespillerne, og ekstra manusrunder, sier produsent Thomas Robsahm.

Hva skjer med kjærligheten når en kvinne midtveis i livet får tre måneder igjen å leve? 
Hovedpersonen Anja (43) lever med samboeren Tomas (59) i en storfamilie med felles barn og stebarn. De voksne har i lengre tid gjort seg uavhengige av hverandre, med skapende yrker i parallelle verdener. Når Anja rammes av en uhelbredelig kreftdiagnose, bryter livet sammen og avslører en vanskjøttet kjærlighet. Alene med sorgen og redselen, erkjenner Anja nødvendigheten av Tomas sin fulle hjelp og støtte. Hvordan skal barna ellers finne styrke når hun er borte, hvis ikke de voksne makter å stå sammen i krisen? Paret kastes inn i et lynkurs i gjensidig tillitt og etterhvert en felles kamp for å takle en uventet og for tidlig død. Gjennom å bli kjent med hverandre på nytt, blir de ubevisst hovedpersoner i en kjærlighetshistorie – hvor de for alvor lærer å elske hverandre etter et langt samliv.

«Håp» produseres av Thomas Robsahm for Motlys i co-produksjon med Oslo Pictures, Zentropa Sweden og Film i Väst. Distributør i Norden er SF Studios, mens Trust Nordisk tar seg av salget i resten av verden.

Forventet kinopremiere i Norge blir i november 2019.

Les mer om talentprogrammet Filmskapere her.

Foto: Motlys/Agnete Brun

 

11. august 2022

Johan Ashenafi Granerud - Videoprodusent

"Tilgangen til Talent Norge sitt nettverk har senket terskelen for å knytte kontakter på tvers av ulike felt."

Johan Ashenafi Granerud - Videoprodusent
11. august 2022

Martha Antonette Solli - Filmskaper

"Talent Norge har gitt meg troen på meg selv som kreatør, og troen på at min stemme og måte å formidle historier på er verdt å videreutvikle."

Martha Antonette Solli - Filmskaper
10. februar 2022

Talent Norge gratulerer Filmskapere med Oscar-nominasjoner

«Verdens verste menneske» er nominert til Oscar for beste internasjonale film og beste originalmanus.

Talent Norge gratulerer Filmskapere med Oscar-nominasjoner