Med formidlingsglede i fokus

15.10.2019 / Strykerne ved det regionale talentutviklingsprogrammet Unge talenter Bjergsted (UtB), med forsterkning av elever fra Sandnes Kulturskoles Ung symfoni og Stavanger Kulturskoles Ungdomsorkester, fikk oppleve en helg fylt med energi, humor og formidlingsglede med fiolinist, Atle Sponberg og kontrabassist, Knut Erik Sundquist. Dette er en duo som setter lek i fokus.

Helgesamlingen er skoleårets første mestermøte i samarbeid med Senter for talentutvikling Barratt Due og Dexta Musica. Dette er møter som har som mål å inspirere og løfte de fremste talentene i regionen, og hvem er vel bedre til å gjøre det enn Atle og Knut Erik. 

– Jeg ble veldig inspirert av gleden Knut Erik utstråler når han spiller kontrabass, sier den unge kontrabassisten Sarah Jessica Stampe Nielsen. 

Gjennom arbeid med Kammerorkesteret og mesterklasser fikk elevene tid til å bli godt kjent med duoen. Målet med helgen var en foajekonsert i Kuppelhallen i Bjergstedparken søndag 15.september. Dette ble en konsert med et gnistrende og humørfylt program, fra tango til romantiske perler.

– Det har vært en veldig lærerik og inspirerende helg! Det var kjekt å jobbe med musikk på en så leken måte. De klarte å holde en intensitet på øvelsene, uten at jeg ble for sliten. Jeg fikk energi av det. Atle og Knut Erik har en veldig stor formidlingsglede som smitter over på oss, sier bratsjist Vårin Lie Rognes.

Senter for talentutvikling Barratt Due (SFTBD) er en pådriver for å gi talenter innen klassisk musikk vekstvilkår på internasjonalt nivå der talentene bor. Vi støtter regionale talentmiljøer som ønsker å utvikle seg i Stavanger, Kristiansand, Bergen, Trondheim og Tromsø.

Foto: Olav Stener Olsen

25. mai 2020

Cloud Exit-talent Torje Spilde er landets nye housemusikk-håp

"Entusiaster av dansemusikk i Norge må prise seg lykkelige, for Third Attempt kan bli en av de store arvtagerne. Han er noe av det beste ut av Norge de siste par årene", skriver Subjekts anmelder.

Cloud Exit-talent Torje Spilde er landets nye housemusikk-håp
22. mai 2020

– A mentoring program is refined because it helps students to advance, says master conductor and mentor Sascha Goetzel

According to the Viennese conductor Sascha Goetzel the best way to help young conducting students is to give them hands-on experience of what it is like to stand in front of an orchestra.

– A mentoring program is refined because it helps students to advance, says master conductor and mentor Sascha Goetzel
22. mai 2020

Opptakt-dirigent Daniel Reith til HarrisonParrott

Torsdag 21. mai fikk Opptakt-vinner Daniel Reith drømmen oppfylt og tilbud om fullverdig artist-management avtale med Jasper Parrott i det verdensledende managementet Harrison Parrot.

Opptakt-dirigent Daniel Reith til HarrisonParrott