Med formidlingsglede i fokus

15.10.2019 / Strykerne ved det regionale talentutviklingsprogrammet Unge talenter Bjergsted (UtB), med forsterkning av elever fra Sandnes Kulturskoles Ung symfoni og Stavanger Kulturskoles Ungdomsorkester, fikk oppleve en helg fylt med energi, humor og formidlingsglede med fiolinist, Atle Sponberg og kontrabassist, Knut Erik Sundquist. Dette er en duo som setter lek i fokus.

Helgesamlingen er skoleårets første mestermøte i samarbeid med Senter for talentutvikling Barratt Due og Dexta Musica. Dette er møter som har som mål å inspirere og løfte de fremste talentene i regionen, og hvem er vel bedre til å gjøre det enn Atle og Knut Erik. 

– Jeg ble veldig inspirert av gleden Knut Erik utstråler når han spiller kontrabass, sier den unge kontrabassisten Sarah Jessica Stampe Nielsen. 

Gjennom arbeid med Kammerorkesteret og mesterklasser fikk elevene tid til å bli godt kjent med duoen. Målet med helgen var en foajekonsert i Kuppelhallen i Bjergstedparken søndag 15.september. Dette ble en konsert med et gnistrende og humørfylt program, fra tango til romantiske perler.

– Det har vært en veldig lærerik og inspirerende helg! Det var kjekt å jobbe med musikk på en så leken måte. De klarte å holde en intensitet på øvelsene, uten at jeg ble for sliten. Jeg fikk energi av det. Atle og Knut Erik har en veldig stor formidlingsglede som smitter over på oss, sier bratsjist Vårin Lie Rognes.

Senter for talentutvikling Barratt Due (SFTBD) er en pådriver for å gi talenter innen klassisk musikk vekstvilkår på internasjonalt nivå der talentene bor. Vi støtter regionale talentmiljøer som ønsker å utvikle seg i Stavanger, Kristiansand, Bergen, Trondheim og Tromsø.

Foto: Olav Stener Olsen

07. november 2019

Spennende mesterklasse med Marina Pliassova

Lørdag 2. november 2019 fikk pianoelevene ved det regionale talentutviklingsprogrammet, Unge talenter Bjergsted (UtB), møte pianist Marina Pliassova.

Spennende mesterklasse med Marina Pliassova
29. oktober 2019

Inspirerende samling for klavertalenter

13 talenter fra hele landet er plukket ut til å ta del i Senter for talentutviklings Nasjonale talentutviklingstiltak, og denne gangen var ti av dem samlet i Bergen.

Inspirerende samling for klavertalenter
29. oktober 2019

Skisserer den optimale forhistorien

Er det mulig å lage et utdanningsløp som vil sikre kvalitetsnivået til morgendagens musikere slik at de klarer seg i det tøffe arbeidslivet de skal inn i?

Skisserer den optimale forhistorien