Min kulturhøst: Julian Karenga fra UREDD

18.09.2019 / I Talent Norges serie "Min kulturhøst" skriver talenter fra våre satsinger om forestillinger, konserter, utstillinger og andre opplevelser de ønsker å få med seg denne høsten - og hvorfor.

UREDD-deltaker Julian Karenga (24) ble uteksaminert fra The Liverpool Institute for Performing Arts i 2018. Etter 2 måneder i Zambia med Barefeet Theatre og 9 måneder som frilanser i London, er han tilbake i Norge. Julian er i disse dager aktuell med "Mannemonologene" som har premiere 24. November på Sentralen i Oslo. Han har også premiere på monologforestillingen "Snöbrun", selvskrevet og egenprodusert i hjembyen Tromsø og Rådstua Teaterhus. Mellom slaga skal han se teater, både i Tromsø og Oslo.

Tromsø: DIY - manualer for en mulig fremtid

Jeg ønsker å få med meg Tale Næss' "DIY - manualer for en mulig fremtid" som spilles på Hålogaland teater i ukene fremover. Det er rett og slett fordi jeg er interessert i samskriving som dramaturgisk prosess i en teaterproduksjon. Forestillingen er en del av hennes ph.d-prosjekt i scenetekst, og bærer preg av dans, musikk, slampoesi og virker å være omfattende. Absolutt noe å få med seg her oppe i nord tenker jeg! 

DIY – Manualer for en mulig framtid hadde premiere under Festspillene i Nord-Norge i 2018. Forestillingen har siden blitt vist i Oslo og Nantes. Prosjektet er utviklet med støtte fra Festspillene i Nord-Norge og Norsk Kulturråd. Les mer om forestillingen her. 

Drammen/Oslo: Indigo Englehår 

Første gang jeg så og hørte "Grønlandssutraen" ble jeg rett og slett frelst! Møtepunktet mellom rap, teater og slampoesi heter Fredrik Høyer, og heldigvis er han dramatiker. "Indigo Englehår" spiller på Brageteatret i november og gjett om den skal sees!

Indigo Englehår som å bli dratt inn i en Spotify-liste. En musikal som blander teater, konsert, poesi og lys, fordi vi lever intenst akkurat nå og alle snart skal dø. Sammen med regissør og teatersjef ved Brageteatret, Nils Petter Mørland, har Høyer utviklet en helt ny musikkteaterforestilling som turnerer høsten 2019. Se turnédatoene her!

Foto: Anne Valeur

Tromsø: Peer Gynt 

"Peer Gynt" med rosa hår og moderne soundtrack så jeg promo for på nettsiden til Hålogaland teater i vår. Jeg har ikke vært borti Peer siden ungdomsskolen, så dette blir gøy! Jeg er veldig glad i å se gamle tekster bli satt i nye og gjerne samtidsrelevante sammenhenger, så jeg gleder meg stort til denne. 

– Peer Gynt utfordrer oss, han er fandenivoldsk og irrasjonell. Det skulle egentlig bare mangle at vi ikke setter opp et stykke i hans ånd, og gjør ting som er litt utenom det vanlige, sier regissør Eline Arbo. Les mer om Arbos oppsetning av Peer Gynt her. 

Foto: Gisle Bjørneby


 

Voksenåsen Vokalakademi

Voksenåsen vokalakademi er et nordisk talentprogram for klassiske sangere.

Voksenåsen Vokalakademi
19. september 2022

Patrick Hilmar Ingvaldsen - Skuespiller

Jeg er utrolig takknemlig for at NyeNational har gitt meg mulighet til å jobbe på Nationaltheatret. Det er en fantastisk arbeidsplass med vanvittig dyktige folk i alle ledd. Jeg lærer hver eneste dag!

Patrick Hilmar Ingvaldsen - Skuespiller
19. september 2022

Daria Glenter - Dramatiker

"Gjør en innsats for å være glad på andres vegne, på ordentlig! Det åpner opp rom i deg sjøl som du ikke visste du hadde. Det er en kraft i å glede seg på andres vegne. Du blir sterkere av det sjøl."

Daria Glenter - Dramatiker