Møt Mariama Slåttøy, danser i ArtEx

04.05.2018 / – Gjennom ArtEx har det vært deilig å erfare at jeg ikke står alene som ung kunstner.

– På Kunsthøgskolen hadde vi en fysioterapeut vi kunne få hjelp av når vi hadde behov for det. Jeg husker jeg tenkte at det også hadde vært fint å ha noen å snakke fortrolig med, et menneske som kunne se meg litt utenfra, tolke mine vaner og uvaner, og komme med forslag til hvordan jeg kunne forbedre meg også mentalt. Dans sitter både i hodet og i kroppen.

Talentutviklingsprogrammet ArtEx er etablert for å ivareta kunstnere på høyeste nivå på tvers av sjanger innen utøvende kunstfag og film i Norge. Programmet er åpent for nyutdannede utøvere uavhengig av utdanningsinstitusjon. Programmet er etablert av Talent Norge og Sparebankstiftelsen DNB i samarbeid med Kunsthøgskolen i Oslo, Den norske filmskolen på Lillehammer og Norges musikkhøyskole.

– Jeg føler at jeg får være med på et helhetlig opplegg hvor vi kan diskutere og lære på tvers av kunstarter. De andre deltakerne og jeg jobber innenfor ulike felt, men har samtidig mange av de samme spørsmålene og utfordringene. ArtEx gjør meg bedre rustet til fortsettelsen, rett og slett.

Mariama er for tiden aktuell med dansefilmen Virvel, som skal vises på kortfilmfestivalen i Grimstad.

Les mer om talentsatsingen ArtEx.

Tekst: Kristin Valla og Talent Norge

Foto: Birgit Solhaug

Les om flere av menneskene tilknyttet Talent Norge i vår årsrapport.

13. juni 2022

Mathilde Caeyers - Danser og koreograf

"Jeg har fått mentorer som har gitt meg mot til å satse, et nettverk som har skapt spennende samarbeid, synlighet og generelt følelsen av at det er en plass for meg i dansekunstmiljøet i Norge."

Mathilde Caeyers - Danser og koreograf
30. mai 2022

Lisa Teige - Danser og skuespiller

"Det jeg har lyst å oppnå er å skape opplevelser som setter spor hos publikum og gjør dem sulten på mer."

Lisa Teige - Danser og skuespiller
30. mai 2022

Helena E. K. Byrt - Danser

"Jeg får en helt spesiell følelse når jeg danser, som jeg så langt ikke har kommet i nærheten av noe annet sted. Det er som om tiden stopper og jeg kommer inn i en helt egen sone."

Helena E. K. Byrt - Danser