NNKS-talent er gjestekunstner ved anerkjente Icelandic Textile Center

23.03.2019 / I hele mars har Allyce Wood, som er deltaker i Talentprogram ved Nordnorsk Kunstnersenter, et residensopphold på Island, for å arbeide med nye tekstilarbeider.

Allyce Wood har gjennom flere år arbeidet med tekstil i sitt kunstneriske arbeid. Gjesteatelieret ved det som er Islands viktigste senter for utforskning og eksperimentering av digitale tekstilteknikker er en viktig del av hennes videreutvikling som kunstner. Siden Icelandic Textile Center åpnet i i 2013 har det hatt mer enn 250 kunstnere fra hele verden på arbeidsopphold.

Wood arbeider med en såkalt TC2-vev, som enkelt forklart er en elektronisk vev, som gir enormt store muligheter for utforskning og innovasjon og forenkler arbeidet med å overføre en idé til vevd stoff.

–I hele mars lager jeg nye billedvever i digitale jacquardteknikker. I denne prosessen kombinerer jeg fargede tråder med svart, ved å flytte alle de horisontale trådene manuelt, mens de vertikale trådene blir lagt av den mekaniske vevstolen, sier Wood.

 –For meg er denne prosessen en unik måte å arbeide med en maskin på. Den gir frihet og flyt i arbeidet med å lage bilder. Jeg overfører fotografi og tekst, - medier fra internett og vårt dagligliv - til håndfaste tekstiler. Kunsten jeg lager er en undersøkelse av delte erfaringer - online så vel som offline -  medieforbruk, opphavsrett og hvordan vi deltar i webkulturen, fortsetter hun.

–Bildet viser arbeidet mitt så langt på Icelandic Textile Center. Atelieret mitt er i et lite hus, innredet spesielt for den digital jacquard-veven. Tekstilen på veggen er mine seneste tester med fargeprøver og eksperimenter. Maskinen på høyre side av bildet er TC2-veven jeg bruker i arbeidet, sier hun.

Wood har vært med i NNKS Talent siden høsten 2018. Hennes mentor i programmet er en av Norges mest kjente tekstilkunstnere, Hilde Hauan Johnsen, som i 2018 ble tildelt Ulrik Hendriksens Ærespris for sitt arbeid for faglig utvikling innen tekstilkunst og hennes store betydning for flere generasjoner av kunstnere. 

Les mer om Icelandic Textile Center her.
Les mer om talentprogrammet her.

19. september 2022

Marita Isobel Solberg

"Jeg blir veldig inspirert av åpne mennesker som deler og samarbeider uten frykt, de som lytter."

Marita Isobel Solberg

Spire

Utgangspunktet for Spire er et ønske om å tilby et talentprogram som har et bredere fokus enn ren instrumentopplæring og som tilrettelegger for egenutvikling på flere områder.

Spire

Unge Talenter Nord

Unge talenter Nord (UtN) er et regionalt talentutviklingsprogram for spesielt interesserte og talentfulle unge elever i musikk fra Nord-Norge i alderen 12 –19 år.

Unge Talenter Nord