Nøtteallergi og julemagi

18.10.2019 / Ballettalenter fra talentprogrammet Valdres Sommerballett danser i forestillingen «Nøtteknekkeren og den allergiske Klara», som lager en ekstra morsom vri på den kjente juleforestillingen.

– Det vil bli en familieforestilling som rommer alt av kvalitet, bredde, elite, humor, norske unge dansere/talenter og internasjonalt tilsnitt, julestemning og fakta om allergi, sier Irene Jansson, daglig leder ved Den Norske Ballettskole.

Det satses stort på talentutvikling året rundt ved Den Norske Ballettskole & Akademi (DNBS&A) og med mange talenter fra årets Valdres Sommerballett som gjennom det kommende året utvikler seg til nye høyder og gjør seg klar for Valdres Sommerballett 2020. 

Produksjonen av balletten «Nøtteknekkeren og den allergiske Klara» er gjort i samarbeid med Norges Astma – og Allergiforbund, Stiftelsen Dam, Prinsesse Märtha Louises Fond. Den vises blant annet i utdrag helgen 2.-3. november på Rønningen Folkehøyskole i Oslo, i Bærum kulturhus 8.-9. november, for deretter å reise videre på mini-turné til Fagernes kulturhus helgen 23. november. Her inkluderes også unge talenter fra kulturskulen i Etnedal og FRIKAR-Akademiet.

En av solistene er 20 år gamle Kristine Moe. Hun er utdannet ved Vaganova akademiet og DNBS&A Masterclass, har hatt en unik internasjonal karriere allerede ved Mikhailovskij theatret i St. Petersburg, Russland. Hunskal danse med solisten Aleksey Knyazkov, som er danser ved Operaen i Kharkov, Ukraina. Han har også gjestet Valdres Sommerballett tre år på rad og har danset med flere av talentene ved Valdres Sommerballett og DNBS&A.

Foto: Stian Schioldborg

24. september 2019

La Bayadère - en publikumssuksess

29 dansere fra Nasjonalballetten UNG deltar i Nasjonalballettens produksjon La Bayadère.

La Bayadère - en publikumssuksess
25. september 2019

Lansering av talentprogrammet AMP i Bærum Kulturhus

Talentprogrammet AMP skal styrke den profesjonelle dansesektoren og løfte Norge på kulturkartet.

Lansering av talentprogrammet AMP i Bærum Kulturhus
18. september 2019

Sammen er vi mindre alene!

Danserne Kristine Berget, Ingvild Marstein Olsen, Frida Vorgaard og Minda Marie Kalfoss er deltagere i TILT Grow 2019, talentsatningsprogrammet til Panta Rei Danseteater.

Sammen er vi mindre alene!