Nøtteallergi og julemagi

16.05.2023 / Ballettalenter fra talentprogrammet Valdres Sommerballett danser i forestillingen «Nøtteknekkeren og den allergiske Klara», som lager en ekstra morsom vri på den kjente juleforestillingen.

– Det vil bli en familieforestilling som rommer alt av kvalitet, bredde, elite, humor, norske unge dansere/talenter og internasjonalt tilsnitt, julestemning og fakta om allergi, sier Irene Jansson, daglig leder ved Den Norske Ballettskole.

Det satses stort på talentutvikling året rundt ved Den Norske Ballettskole & Akademi (DNBS&A) og med mange talenter fra årets Valdres Sommerballett som gjennom det kommende året utvikler seg til nye høyder og gjør seg klar for Valdres Sommerballett 2020. 

Produksjonen av balletten «Nøtteknekkeren og den allergiske Klara» er gjort i samarbeid med Norges Astma – og Allergiforbund, Stiftelsen Dam, Prinsesse Märtha Louises Fond. Den vises blant annet i utdrag helgen 2.-3. november på Rønningen Folkehøyskole i Oslo, i Bærum kulturhus 8.-9. november, for deretter å reise videre på mini-turné til Fagernes kulturhus helgen 23. november. Her inkluderes også unge talenter fra kulturskulen i Etnedal og FRIKAR-Akademiet.

En av solistene er 20 år gamle Kristine Moe. Hun er utdannet ved Vaganova akademiet og DNBS&A Masterclass, har hatt en unik internasjonal karriere allerede ved Mikhailovskij theatret i St. Petersburg, Russland. Hunskal danse med solisten Aleksey Knyazkov, som er danser ved Operaen i Kharkov, Ukraina. Han har også gjestet Valdres Sommerballett tre år på rad og har danset med flere av talentene ved Valdres Sommerballett og DNBS&A.

Foto: Stian Schioldborg

Wilhelmsen-akademiet / Nasjonalballetten

Wilhelmsen-akademiet er Nasjonalballettens satsing på unge ballettalenter, og den første talentsatsingen av sitt slag i Norge.

Wilhelmsen-akademiet / Nasjonalballetten
17. september 2022

Live Skullerud - Dansekunstner

"Det har vært spennende å få et innblikk i hva som rører seg i andre deler av kultur- og idrettsfeltet. Det gir meg følelsen av at jeg enklere kan løfte blikket ut av min egen boble i dansefeltet."

Live Skullerud - Dansekunstner
03. august 2022

Marianne Haugli - Danser

"Det føles veldig givende og stas å være en del av et community, som virkelig er der for oss. Spesielt i disse sårbare tider som vi dansekunstnere står i."

Marianne Haugli - Danser