Nøtteallergi og julemagi

18.10.2019 / Ballettalenter fra talentprogrammet Valdres Sommerballett danser i forestillingen «Nøtteknekkeren og den allergiske Klara», som lager en ekstra morsom vri på den kjente juleforestillingen.

– Det vil bli en familieforestilling som rommer alt av kvalitet, bredde, elite, humor, norske unge dansere/talenter og internasjonalt tilsnitt, julestemning og fakta om allergi, sier Irene Jansson, daglig leder ved Den Norske Ballettskole.

Det satses stort på talentutvikling året rundt ved Den Norske Ballettskole & Akademi (DNBS&A) og med mange talenter fra årets Valdres Sommerballett som gjennom det kommende året utvikler seg til nye høyder og gjør seg klar for Valdres Sommerballett 2020. 

Produksjonen av balletten «Nøtteknekkeren og den allergiske Klara» er gjort i samarbeid med Norges Astma – og Allergiforbund, Stiftelsen Dam, Prinsesse Märtha Louises Fond. Den vises blant annet i utdrag helgen 2.-3. november på Rønningen Folkehøyskole i Oslo, i Bærum kulturhus 8.-9. november, for deretter å reise videre på mini-turné til Fagernes kulturhus helgen 23. november. Her inkluderes også unge talenter fra kulturskulen i Etnedal og FRIKAR-Akademiet.

En av solistene er 20 år gamle Kristine Moe. Hun er utdannet ved Vaganova akademiet og DNBS&A Masterclass, har hatt en unik internasjonal karriere allerede ved Mikhailovskij theatret i St. Petersburg, Russland. Hunskal danse med solisten Aleksey Knyazkov, som er danser ved Operaen i Kharkov, Ukraina. Han har også gjestet Valdres Sommerballett tre år på rad og har danset med flere av talentene ved Valdres Sommerballett og DNBS&A.

Foto: Stian Schioldborg

18. mai 2020

Soloarbeidet i TILT Grow i gang

I en spesiell tid har Panta Rei Danseteater fokusert på å se fremover og finne gode og alternative løsninger for å opprettholde aktiviteten.

Soloarbeidet i TILT Grow i gang
13. mai 2020

Nasjonalballetten søker nye kvinnelige stemmer

Med den nye koreografisatsingen ønsker Nasjonalballetten å se til at framtidens koreografer får like muligheter – uavhengig av kjønn.

Nasjonalballetten søker nye kvinnelige stemmer
29. april 2020

Se Nagelhus Schia Productions og AMP-dansernes nye dansevideo

Den nye dansevideoen er et resultat av at de som mange andre i bransjen er tvunget til å tenke helt nytt.

Se Nagelhus Schia Productions og AMP-dansernes nye dansevideo