Nordnorsk kunstnersenter søker talenter til mentorprogram

13.06.2016 / Nordnorsk kunstnersenter sitt treårige mentorprogram søker nå etter unge kunstnertalenter som kan blir programmets fire første deltagere. Søknadsfrist er 24. juli.

Mentorprogrammet er en ordning som kobler sammen en nyutdannet kunstner med en etablert kunstner, en mentor. Mentoren skal være en rådgiver, samtalepartner og en som deler sine yrkeserfaringer. Programmet vil gå over et år, og gir muligheter for reiser og møter, slik at den unge kunstneren får bygd både kompetanse og nettverk.

Valg av deltagere
Nyutdannede kunstnere oppfordres til å søke, og på bakgrunn av søknadene vil fire talenter plukkes ut til programmet. En jury vil ut fra de utvalgte kunstnernes interesser og motivasjon knytte dem sammen med en mentor. Dette vil foregå i dialog mellom jury, søker og mentor. Juryen har medlemmer fra blant andre Unge Kunstneres Samfund, Lofoten Internasjonale Kunstfestivals kunstneriske råd og Nordnorske Bildende Kunstnere.

De fire kunstnerne vil også få en plass ved et årlig sommerakademi som Nordnorsk kunstnersenter starter opp i Lofoten i løpet av det nærmeste året.

Programmet vil i første omgang løpe over tre år, med årlig utlysning. Kunstnere som har avsluttet kunstutdannelsen de seneste tre år og som bor og arbeider i Norge kan søke mentorordningen.

Mentorordningen er støttet av Talent Norge og Sparebank 1 Nord-Norges kulturnæringsstiftelse.

Les mer om utlysningen på nettsidene til NNKS.