Nye elektronikatalenter tatt opp i Cloud Exit

16.05.2023 / Insomniafestivalen har valgt Svani, Ra-Shidi, Fredrik E og Andrrey som deltakere talentprogrammet Cloud Exit. - Det er utrolig gøy å være den som sier ifra om at artisten har blitt valgt ut, sier daglig leder i Insomniafestivalen Gjøa Orheim.

Et av Insomniafestivalens viktigste mål er å skape rom for nye artister og gi dem mulighet til å eksperimentere og utvikle sin kompetanse. For å oppnå dette har de opprettet Cloud Exit, med støtte fra Kulturnæringsstiftelsen SNN og Talent Norge, for å identifisere og utvikle nye regionale talenter innen elektronisk musikk.

- Jeg blir både rørt og stolt når jeg ser hvordan artistene utvikler seg, hvordan deres karriere utvikler seg, spesielt når jeg får et stort takk i telefonen av tidligere talenter, sier daglig leder i Insomniafestivalen Gjøa Orheim. - Med tanke på hvor stor innflytelse Insomnias arbeid kan ha for en artists karriere, så gleder jeg meg virkelig til å se hvor dette kan havne for disse fire artistene, sier hun.

Dette året har juryen bestått av Aggie Peterson, Jon Erik Boska og Nasra Ali Omar. De har valgt de fire talentene Svani, Ra-Shidi, Fredrik E og Andrrey. Disse er unge musikere med et eget sound, og mye potensiale.

Cloud Exit består av tre hovedkomponenter med tanke på utviklingen av musikernes karrierer. 

- Det ene er lønnen de får for å opptre hos oss. Det andre er at vi kobler dem opp mot en mentor. Artisten er med på å velge mentor selv, noe som gjør at dette er musikere som talentet virkelig ønsker å jobbe med, som de har lyst til å lære av, og helt sikkert ser opp til. Det å ha noen etablerte innen sin egen sjanger som man kan spørre om råd, få tilbakemeldinger fra på låter, en å kaste ball med, det kan bety mye for ens karriere. Det siste vi gjør er å eksponere artistene for våre mange samarbeidspartnere utenfor landet, forteller Orheim.

Allerede har noen av talentene fra tidligere år spilt i utlandet i regi av Insomniafestivalen.

- Det er ennå tidlig i karrieren for mange av disse talentene, så vi ser for oss at vi vil kunne jobbe med denne delen av prosjektet i flere år fremover. Selv om vi i Insomnia jobber med denne eksponeringen av artistene, så er det til syvende og sist helt opp til hver enkelt av talentene å benytte sjansen, og gjøre mest mulig ut den, avslutter Insomniafestivalens daglige leder.

For mer informasjon om festivalen, se her.
For mer informasjon om talentprogrammet, se her. 

På bildet: Juicy Mahilài, fra Cloud Exit 2017
Foto: Isak Dalsfelt