Nytt konsertprosjekt for Det Norske Jentekor i høst

20.09.2018 / Koret skal gjennomføre to høstkonserter, i samarbeid med musikeren Tord Gustavsen.

Alle de fire korene i Det Norske Jentekor skal synge både hver for seg og sammen under konsertene. Tord Gustavsen skal fylle inn med pianoimprovisasjoner mellom jentenes forflytninger i rommet.

- Slik skapes en musikalsk helhet og vil gi en god opplevelse for både sangerne og for publikum. Repertoaret er tekstnært – ordet og tekstene blir viktige i konsertene, sier kunstnerisk leder Anne Karin Sundal-Ask.

Blant annet skal Det Norske Jentekor fremføre: Kärlekens lov– Knut Nystedt, And now abide – Marcus Paus, Even when he is silent – Kim André Arnesen og Det er den draumen – Marcus Paus. Den nyskrevne komposisjonen over diktet Det er den Draumen skrevet av Olav H. Hauge og komponert av Marcus Paus vil bli urfremført på disse konsertene.

- Diktet representerer Det Norske Jentekors ønsker som korskole for unge jenter, på vei ut i livet. Tord Gustavsens eminente pianospill vil være med på å understreke tekstene og gi et pusterom mellom tekstpresentasjonene i korets fremførelser, sier Sundal-Ask.

Konserten lørdag 13. oktober skjer i samarbeid med Glemmen kirke og Egil Hovland-festivalen. Det Norske Jentekor har som mål å kunne samarbeide med lokale kor når de er på reise i Norge. I Fredrikstad får Det Norske Jentekor gleden av å samarbeide med Glemmen Kirkes Barnekor og Randi Clausen Aarflot. Anne Karin Sundal-Ask reiste i forkant 19. september til Fredrikstad for å ha seminar med sangerne i kirkens barnekor, og forberede dem på samarbeidet og konserten. Glemmen kirkes barnekor synger sammen med Rekruttgruppa (1.-3.klasse) og Aspirantkoret (4.-6.klasse) i Det Norske Jentekor. Les mer her. 

Konserten 17. oktober i universitetets aula arrangeres i samarbeid med PublikUNG, Ung i Aulaen. Her vil koret for første gang vise frem de nyproduserte korkjolene fra ByTimo.

Sangpedagog i Det Norske Jentekor Live Maatmann har vært tilknyttet koret i ca. 15 år. Hun har selv vært sanger i koret og det er nå besluttet at hun skal fast ansettes i en 25 % stilling. Maatmann jobber som sanglærer ved Rud vgs. skole, har fast engasjement i Det Norske Solistkor og frilanser som sanger og pedagog.  

- Det er ekstra gøy å rekruttere fra egne rekker, det viser at vi lenge har vært en korskole som har utviklet talenter, sier styreleder Hege Eikenes Randen. - Live er ansatt i en stilling med hovedvekt på å fortsette arbeidet som sangpedagog og stemmeveiledning for talentene våre, avslutter Randen.

Les mer om talentprogrammet her.

Foto: Birgit Solhaug