– PopUp kan være en utrolig fin mulighet til å bli kjent med nye folk, få nye impulser og inspirasjon

16.05.2023 / Hilja er en av fem deltakere i Talent Norges nye PopUp-satsing, et ettårig program innen rytmisk musikk for ambisiøse 18- til 25-åringer som allerede holder høyt kunstnerisk nivå.

Foto: Vera Sonne

Hilja Løvik drømmer om at musikk skal være med å redde verden. Derfor skriver hun låter om frykt, handlekraft og håp, og om hvordan det oppleves å vokse opp i en verden i krise. Musikken kan karakteriseres som jazzinspirert visepop med nære, men hardtslående tekster. Nå er hun klar for deltakelse i Talent Norge-programmet PopUp.

– Nå jobber jeg med ny musikk, og prøver å utfordre meg selv ved å gå i en litt ny retning sjangermessig. Så jeg tror PopUp kan være en utrolig fin mulighet til å bli kjent med nye folk, få nye impulser og inspirasjon. I tillegg har jeg fått en utrolig god mentor, som jeg gleder meg veldig til å jobbe med, sier Hilja.

I PopUp får Hilja 8 timer med en mentor som hun velger sammen med Talent Norge. I tillegg er 35 000,- øremerket til karriereutviklende aktiviteter som studiotid eller livespilling en viktig del av programmet. Deltakerne skal nå sette opp en aktivitetsplan i samråd med prosjektleder Øystein Skar i Talent Norge, for både valg av mentor og bruk av de økonomiske midlene. Hilja får også tilgang til Talent Norges unike nettverk og fagsamlinger.

- PopUp skal styrke programdeltakernes sjanser til å leve av egen musikk, og vår målsetning er å hjelpe ambisiøse band og enkeltaktører, uansett bosted og bakgrunn til å lykkes. Programmet er unikt i sitt slag i Norge, sier prosjektleder i Talent Norge, Øystein Skar.

I 2020 ble Hilja tildelt Norsk Viseforums Artiststipend, som en av over hundre søkere. Juryen omtalte musikken som «intens og personlig uten å bli pretensiøs eller påtrengende». Hun har nettopp sluppet sitt debutalbum, «Hvor ble regnet av?», et konseptalbum om vann, klima og miljø.

- «Hvor ble regnet av?» er en hyllest til alle klimastreikere og ildsjeler der ute. Jeg lærte utrolig mye av prosessen med å skrive, produsere og gi ut musikk, og gleder meg veldig til å jobbe mer med det fremover. Jeg gleder meg også til å dra på turné! Vinylen til "Hvor ble regnet av?" kommer på nyåret, og det skal feires med vinylreleasekonsert på SALT 26.februar.

Like muligheter

PopUp inngår i en rekke satsinger der Talent Norge sammen med Norsk Tipping arbeider aktivt for å sikre like muligheter for unge talenter innen kunst og kulturfeltet. Målsetningen er en mangfoldig og inkluderende kulturbransje. Talent Norge er til for å hjelpe unge mennesker med unike kunstneriske evner på veien mot en profesjonell karriere, og det er avgjørende at alle våre talenter uavhengig av bakgrunn møter en bransje med samme muligheter til å utøve sitt kunstneriske virke.

26. april 2023

Med en sterk faggruppe, ser PopUp etter talenter med store ambisjoner!

Talentprogrammet PopUp! hjelper 5 ambisiøse musikk talenter - både band og enkeltpersoner - til å ta det neste steget inn i musikk-karrieren.

Med en sterk faggruppe, ser PopUp etter talenter med store ambisjoner!
28. april 2023

PopUp 2023! – Talent Norge viderefører satsning innen rytmisk musikk! 

Søk PopUp 2023! Talent Norge søker 5 ambisiøse aktører i alderen 18 til 25, som innehar et høyt kunstnerisk nivå, til «PopUp» - et 1-årig program innenfor feltet rytmisk musikk. Både band og enkel

PopUp 2023! – Talent Norge viderefører satsning innen rytmisk musikk!

Fagsamlinger 2023

Gjennom programperioden fagsamlinger som fordyper seg i ulike temaer.

Fagsamlinger