Regionstiltak og mesterklasser for unge dirigenter

21.09.2017 / Musikkundervisning i regionene og mesterklasser for unge dirigenter er noe av det som står på programmet for Senter for Talentutvikling Barratt Due i tiden fremover.

Skoleåret 2017/2018 reiser Senter for Talentutvikling Barratt Due til Trondheim, Stavanger, Bergen, Tromsø, Oslo og Kristiansand for å holde mesterklasser for unge talenter i regionene.

Det skal totalt gjennomføres 4 samlinger i hver av regionene i løpet av det kommende skoleåret.

Først ut var Trondheim som fikk besøk av musikere fra Oslo-Filharmonien, til en helg fylt med mesterklasser hvor unge talenter fikk muligheten til å arbeide med sine forbilder.

Mesterklasser for Unge Dirigenter

I samarbeid med Dextra Musicas program Unge utøvere inviterer Senter for Talentutvikling Barratt Due seks eksterne dirigent-talenter under 19 år til å delta på to mesterklasse-helger høsten 2017, sammen med utvalgte elever fra Barratt Due. Dette gjelder helgene 7. – 8. oktober og 2. – 3. desember.

Mesterklassene tilbyr praktisk trening i dirigentfaget med profesjonelt orkester, klasseundervisning i dirigent-teknikk, og individuell oppfølging av hver elev gjennom video-analyser av praktisk arbeid. Begge mesterklasse-helgene ledes av Alf Årdal og Eivind Aadland.