Sang for kongen, ga ut CD og søker nye deltagere

21.12.2017 / Jentene i Det Norske Jentekor (DNJ) ligger ikke på latsiden, og har siden sist rukket å gi ut en CD, synge for Kongen på Slottet, og ha en rekke juleopptredener. Nå søker de dessuten nye sangere til koret.

– Ja, det er mye spennende som skjer for Det Norske Jentekor, ler dirigent Anne Karin Sundal-Ask.

  1. desember hadde Det Norske Jentekor gleden av å synge på Slottets julekonsert. En stor gjeng spente jenter viste seg frem i sine flotte nasjonaldrakter.

– Det var stor ære å bli spurt! Vi gledet oss lenge, og var nok alle litt ekstra spente til akkurat denne opptredenen, forteller dirigent Anne Karin Sundal-Ask.

Jentene fikk vite om oppdraget i oktober, men fikk ikke lov til å si noe om det til noen – og det klarte de å holde! Programmet for konserten pleier nemlig å være hemmelig for gjestene. Det Norske Jentekor sang også til juletregang for Kongehuset med stab etter konserten. H.K.H Kronprinsesse Mette-Marit er korets høye beskytter.

Ga ut CD med egne favoritter

Siden 2015 har Det Norske Jentekor sitt Studiokor jobbet med å synge inn CDen Folketoner på plateselskapet 2L. Nå er utgivelsen endelig klar.

– Vi har samlet det vi liker aller best å synge av norsk folkemusikk, nasjonalromantikk og salmer. Noen av sangene er arrangert for oss til denne utgivelsen, andre har vi hatt på repertoaret før mange av sangerne i dagens kor ble født, forteller Sundal-Ask.

Hun lover de vakreste vuggesanger, noen av korets Grieg-favoritter, skjemt og alvor, kjærlighet og sorg, fødsel og død. Kanskje kan dette være et godt julegavetips, for den som ennå ikke er ferdig med julegavehandelen?

Søker nye sangere


Tre ganger i året inviterer Det Norske Jentekor (DNJ) nye talenter til opptaksprøver for å komme inn på korskolen, og fra torsdag 4. januar er det på nytt mulig å søke seg til prøvesynging.

– Vi leter etter dedikerte, musikalske jenter med sangtalent. Akkurat nå er vi spesielt på utkikk etter jenter fra 1. til 6. trinn, altså jenter fra seks til tolv år – men også eldre sangere er velkommen til å prøvesynge, sier dirigent og kunstnerisk leder Anne Karin Sundal-Ask.

Grunnen til at DNJ søker yngre sangere skyldes rett og slett at de jentene som kommer inn i koret nesten uten unntak blir så lenge som mulig. Derfor er det sjeldent plass i korene for eldre jenter.

– Men for all del, det er mulig å prøve seg og blir det en åpning er det fint å ha prøvesunget slik at man kan stå på en venteliste, understreker dirigenten.

Interesserte jenter og foreldre kan skrive en mail til annekarin@detnorskejentekor.no med informasjon om jentas navn, fødselsdato, litt om hennes musikalske bakgrunn og musikkinteresse, samt et mobilnummer de kan nås på.

Foto: Birgit Solhaug