Sang og læring for Det Norske Jentekor i sommer

16.05.2023 / Det Norske Jentekor skal til Risør Kammermusikkfest og avvikle sitt første sommerakademi.

15. juni synger koret sommeren inn i Oslo Rådhus. Deretter reiser de til Risør Kammermusikkfest med verket "The Beauty That Still Remains". Verket er komponert av Marcus Paus med tekst fra Anne Franks dagbok, og er på vei til å bli et av Det Norske Jentekor sine varemerker.

- Verket har vært en del av Det Norske Jentekor siden det ble skrevet i 2015, og at vi får mulighet til å gjøre dette flere ganger i løpet av et år synliggjør styrken i musikken. Vi ser det som et ansvar å skulle bringe dette budskapet ut i verden - og denne gangen er det Risør som får oppleve det, sier kunstnerisk leder Anne Karin Sundal-Ask. Konserten i Risør er en del av en lenger sørlandsturne i Grimstad og Kristiansand som jentene avslutter i Risør.

Koret gjorde nettopp en innspilling av verket som vil bli utgitt på 2L i løpet av 2019, og flere festivaler har vist interesse for å ha nettopp dette verket på plakaten. Musikken er beskrivende og sterkt, og jentene som synger er omtrent like gamle som det Anne Frank var da hun skrev tekstene.

Frode Haltli er med på akkordeon (trekkspill). - Med trekkspillet så ønsket jeg å gi en intimitet som korklangen ellers ikke helt rommer, for koret er et plenum, sier komponist Marcus Paus. Her forteller han mer om verket. 

Nå har du mulighet til å oppleve dette verket i Risør på kammermusikkfestivalen onsdag 27. juni. Les mer her. 

Nytt sommerakademi

13. - 16. august går det første Sommerakademiet av stabelen med base på Sentralen i Oslo. Rundt 60 jenter er påmeldt, hvorav ti av dem er eksterne søkere som har fått plass fra andre steder i landet. Deltagerne skal få kurs i kor, sang, dirigering, arrangering, hørelære, musikkhistorie, og noe scenisk.

Undervisningen blir holdt av pedagogene som er knyttet til Det Norske Jentekor fra før: Anne Karin Sundal-Ask, Live Maartmann, og Linnea Sundfær Haug. I tillegg underviser Randi Clausen Aarflot, Linn Andrea Fuglseth, Sarah Aimee Smiseth og Torunn Tusj.

Det er nytt at jentene får undervisning i direksjon. - Vi har tro på at undervisning i flere musikalske elementer hever kunnskapsnivået og slik styrkes helheten i koret, sier Sundal-Ask. - Det er et nasjonalt fokus på dirigenttalentutvikling, og vi i Det Norske Jentekor vil være med på å heve våre talenter også på dette området, fortsetter hun.

Foto: Det Norske Jentekor