Spennende forberedelser for Talent Trondheim Kammermusikkskolen

21.03.2019 / TrondheimSolistene har gjennomført en intens øvingsuke og workshop med fiolinist Geir Inge Lotsberg og cellist Alisia Weilerstein. I tillegg forbereder Lørdagsskoleorkesteret i juniorsatsingen seg til prosjekt med Trondheim Symfoniorkester (TSO).

11.–15. mars fikk TrondheimSolistene lære om prestasjonsforberedelse med fiolinist Geir Inge Lotsberg og cellist Alisia Weilerstein. Den amerikanske klassiske cellisten Alisa Weilerstein er blitt artistic partner, ved siden av kunstnerisk leder Geir Inge Lotsberg. I mars satte orkesteret av tid til å forberede seg til framtidige konserter.

Vi ønsker å ha tid til å nærme oss musikken fra flere kanter og å forske på forskjellige tilnærmingsmetoder. Derfor har vi satt av tid til både øving i en workshop og en liten huskonsert, sier Geir Inge Lotsberg. 

Hva kreves av en profesjonell musiker? Dette var utgangspunkt for brainstorming blant tilhørerne. Dette gav utgangspunkt for en samtale mellom Lotsberg og Weilerstein om flere ulike temaer som effektiv øving, hvordan kroppsbruk har effekt på projisering av klang, timing i ensembler, å hele tiden utvikle seg som selvstendig musiker. I tillegg snakket de om prestasjonsangst og strategier for å takle dette i felleskap.

Det er veldig inspirerende å få jobbe tett med noen man har sett opp til over lang tid. Spesielt interessant var det å høre om Alisa sine øvestrategier, det å kjøre korte men effektive øvingsøkter med god planlegging og å ha fokus utover sin egen stemme var interessante perspektiver, sier Lovisa Wangberg, som er førsteårs masterstudent og medlem av TrondheimSolistene.

Nytt Side-by-side-prosjekt
Lørdagsskoleorkesteret i talent junior-satsingen er godt i gang med forberedelse til Side-by-side prosjekt med TSO. De har hatt øvinger siden nyttår, og hadde 2. mars første møte med profesjonelle musikere fra TSO på Brahms 1. symfoni. Konserten avholdes 25. april.

Les mer om talentsatsingen her.

Foto: Steinar Larsen

29. juni 2023

Julie Røssland har signert med Askonas Holt Lies Askonas Fellowship Program

Julie Røssland har signert med Askonas Holt Lies Askonas Fellowship Program

Julie Røssland har signert med Askonas Holt Lies Askonas Fellowship Program

Voksenåsen Vokalakademi

Voksenåsen vokalakademi er et nordisk talentprogram for klassiske sangere.

Voksenåsen Vokalakademi

(WOYS) - The Wilhelmsen Opera Studio for Young Singers

WOYS er et program for unge sangere, som nylig har fullført sin operautdannelse og som står på terskelen til et profesjonelt liv.

(WOYS) - The Wilhelmsen Opera Studio for Young Singers