Spennende mesterklasse med Marina Pliassova

08.11.2019 / Pianoelevene ved det regionale talentutviklingsprogrammet Unge talenter Bjergsted (UtB) fikk møte pianist Marina Pliassova. Hun har et stort hjerte for talentutvikling og jobber alltid for at elevene skal få frem det beste i seg selv og i musikken de spiller.

Mesterklassen ble arrangert i samarbeid mellom Stavanger Kulturskole (UtB) og Senter for talentutvikling, støttet av Dextra Musica.

Marina Pliassova er både forfatter, pianist, pianolærer og leder for klaverseksjonen ved Unge Talenter på Barratt Due musikkinstitutt. Dette er andre gang hun besøker Unge talenter Bjergsted og hun anerkjenner det flotte arbeidet som gjøres innen talentutvikling i Stavanger.

De 6 pianoelevene som var så heldige å få spille for Marina hadde forberedt hvert sitt pianostykke. Marina lyttet til elevene med stor begeistring.

– Det var veldig inspirerende å lære om nye måter å øve stykket på. Vi fikk oppgaver som handlet om å tenke på andre ting musikken kunne beskrive, for eksempel vakker natur. Da forsto jeg mer av hva musikken uttrykker, sier Ellie Du, 13 år, pianoelev i UtB.

Avslutningsvis hadde Marina et konsertforedrag for alle elever, foreldre og lærere i UtB. Kulturskolesalen var fullsatt og publikum fikk innblikk i Marinas inspirerende arbeid med linjer i pianokunsthistorien. Hun fortalte og viste på piano hvordan Bach har hentet melodier fra 1500-tallet, som i neste omgang komponister som Beethoven og Brahms har brukt i sine verk.

Pianolærer Sandra Lie Rognes oppsummerte seminaret: – Marina lærte oss å sette musikken inn i et større perspektiv.

Foto: Olav Stener Olsen. Foran f.v. Ellie Du, Kenneth Tran, Mina Sæverud. Bak f.v. Marina Pliassova, Erlend Edland, Hermann Garpestad, Toma Sydnes.

30. juni 2020

Synnøve Brøndbo Plassen er nytt Hilmartalent

Synnøve Brøndbo Plassen er valgt ut som nytt Hilmartalent som blant annet innebærer en lengre turné i høst med Hilmarscena. 8. juli spiller hun på Dokkhuset.

Synnøve Brøndbo Plassen er nytt Hilmartalent
13. juli 2020

Talent Norge gratulerer Signe K. Emmeluth som vinner av JazZtipendiat

JazZtipendiat (2020-2021) ble mandag tildelt saksofonisten og komponisten Signe K. Emmeluth og hennes prosjekt «Physicality in/emotion».

Talent Norge gratulerer Signe K. Emmeluth som vinner av JazZtipendiat
10. juli 2020

Talent Norge viderefører millionsatsing på JazZtipendiat – en av Norges største musikkpriser

Satsingen er knyttet til det svært anerkjente Trondheim Jazzorkester og gir unge jazzmusikere utviklingsmuligheter og gjøre nye talenter synlige på ledende jazzarenaer i Norge og utenlands.

Talent Norge viderefører millionsatsing på JazZtipendiat – en av Norges største musikkpriser