Spennende mesterklasse med Marina Pliassova

08.11.2019 / Pianoelevene ved det regionale talentutviklingsprogrammet Unge talenter Bjergsted (UtB) fikk møte pianist Marina Pliassova. Hun har et stort hjerte for talentutvikling og jobber alltid for at elevene skal få frem det beste i seg selv og i musikken de spiller.

Mesterklassen ble arrangert i samarbeid mellom Stavanger Kulturskole (UtB) og Senter for talentutvikling, støttet av Dextra Musica.

Marina Pliassova er både forfatter, pianist, pianolærer og leder for klaverseksjonen ved Unge Talenter på Barratt Due musikkinstitutt. Dette er andre gang hun besøker Unge talenter Bjergsted og hun anerkjenner det flotte arbeidet som gjøres innen talentutvikling i Stavanger.

De 6 pianoelevene som var så heldige å få spille for Marina hadde forberedt hvert sitt pianostykke. Marina lyttet til elevene med stor begeistring.

– Det var veldig inspirerende å lære om nye måter å øve stykket på. Vi fikk oppgaver som handlet om å tenke på andre ting musikken kunne beskrive, for eksempel vakker natur. Da forsto jeg mer av hva musikken uttrykker, sier Ellie Du, 13 år, pianoelev i UtB.

Avslutningsvis hadde Marina et konsertforedrag for alle elever, foreldre og lærere i UtB. Kulturskolesalen var fullsatt og publikum fikk innblikk i Marinas inspirerende arbeid med linjer i pianokunsthistorien. Hun fortalte og viste på piano hvordan Bach har hentet melodier fra 1500-tallet, som i neste omgang komponister som Beethoven og Brahms har brukt i sine verk.

Pianolærer Sandra Lie Rognes oppsummerte seminaret: – Marina lærte oss å sette musikken inn i et større perspektiv.

Foto: Olav Stener Olsen. Foran f.v. Ellie Du, Kenneth Tran, Mina Sæverud. Bak f.v. Marina Pliassova, Erlend Edland, Hermann Garpestad, Toma Sydnes.

29. juni 2023

Julie Røssland har signert med Askonas Holt Lies Askonas Fellowship Program

Julie Røssland har signert med Askonas Holt Lies Askonas Fellowship Program

Julie Røssland har signert med Askonas Holt Lies Askonas Fellowship Program

Voksenåsen Vokalakademi

Voksenåsen vokalakademi er et nordisk talentprogram for klassiske sangere.

Voksenåsen Vokalakademi

(WOYS) - The Wilhelmsen Opera Studio for Young Singers

WOYS er et program for unge sangere, som nylig har fullført sin operautdannelse og som står på terskelen til et profesjonelt liv.

(WOYS) - The Wilhelmsen Opera Studio for Young Singers