Spennende tider for Papillon-deltagerne

12.03.2018 / Papillondeltager Oda Holt Günther har kommet til finalen i musikkonkurransen Virtuos, mens Nhi Do Phuong forbereder seg til Fagerborgfestspillene i påsken, og Alva Holm skal være solist med Bergen Filharmoniske Orkester i Grieghallen i april.

– Det er utrolig gøy å se hvordan de unge Papillon-talentene blomstrer og får vist seg frem på en rekke arenaer, sier kunstnerisk leder for Valdres Sommersymfoni, Guro Kleven Hagen.

Papillon er en av satsingene i Talent Norges pilotprosjekt Talent Norge Junior. Denne vinteren får flere av de unge talentene vist hva de kan:

16. februar deltok fiolinist Oda Holt Günther i den klassiske musikkonkurransen Virtous, hvor hun tok seg videre til finalen i april. Tidligere i år spilte hun under Aftenpostens årlige nyttårskonsert i Oslo Konserthus, hvor hun promoterte Valdres sommersymfoni. Der fikk hun en varm velkomst, og mange fikk øynene opp for dette flotte unge talentet.

Det er ikke bare Oda som har imponert i konkurranser: fiolinist Alva Holm vant på sin side en av de fem solistplasser i De Unges Konsert 2018. Hun skal dermed være solist med Brahms’ fiolinkonsert med Bergen Filharmoniske Orkester 5. april 2018. Hele 83 unge talenter fra Norge, Danmark og Sverige deltok i solistkonkurransen, som ble avholdt med prøvespill i januar.

Mens Oda og Alva spenner buene og gjør seg klare til spilling i april, forbereder fiolinist Nhi Do Phuong seg på å opptre under Fagerborgfestspillene i påsken. I tillegg er hun invitert som solist til Stavanger 2.mai under Opptakt-konserten, som er del av en ny talentsatsing for unge norske dirigenter.

Et helt annet sted har fiolinist Inga Våga Gaustad nettopp fullført sitt første semester på Hanns Eisler HfM i Berlin, og avsluttet semesteret med å spille Brahms klarinettkvintett.

Alt i alt viser Papillontalenter seg frem på scener og i konkurranser i både inn- og utland. Totalt er det ti Papillondeltagere i 2018.

 

Les mer her: www.sommersymfoni.no